Vi beger oss till El Madrigal denna kväll för att ta en närmare titt på Villarreal – Sociedad i Copa del Rey. Gästande La Real har en tung match mot Barcelona i benen och jag tror man får det jobbigt mot den gula ubåten här.

  • Match: Villarreal – Sociedad
  • Spel: Villarreal – 1 (asian)
  • Odds: 1,925 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Villarreal fortsätter imponera och är nu uppe i 11 tävlingsmatcher utan förlust, uppdelat på 8 vinster och 3 oavgjorda. Nu senast blev det förvisso ”bara” en pinne på bortagräs mot Elche (2-2) i ligaspelet. Men ett derby är alltid ett derby och Elche var väldigt desperata efter poäng i den matchen. Dessutom är Villarreal betydligt bättre hemma på El Madrigal där laget har 5 vinster och 3 förluster i ligaspelet denna säsong. Förlusterna har kommit mot Real Madrid, Barcelona samt Valencia, så det är inte mycket att säga om. Man gav både Real och Barca en ordentlig match, sedan dominerade man stort mot Valencia trots förlust. Starkast möjliga trupp har tagits ut till dagens match och även fast det väntas en del rotationer så är Villarreal otroligt starka med sin bredd. En spelare som Gerard Moreno har endast 4 ligamatcher (2 mål) innanför västen den här säsongen, men i spanska cupen och EL får han förtroende och verkligen öser in mål.

Till dagens cupmatch så stryker vi Musacchio, Cani, Jokic, Hernán Pérez samt Adrián Marín som alla går skadade. Målvakt Asenjo får troligtvis vila den här matchen till förmån för Juan Carlos.

Villarreal_200x200sociedad_200x200

Real Sociedad har vaknat till liv efter tränarbytet och har nu plockat poäng i 4 av de 5 senaste ligamatcherna. Förra omgången var det självaste Barcelona som plockades ner hemma på Anoeta och det är en hygglig skalp för La Real. Men jag har inte varit imponerad av spelet som laget visat upp på slutet och man har haft det riktigt svårt på resande fot under säsongen. Sociedad är det enda laget i La Liga som fortfarande är utan vinst på bortagräs med 4 kryss och 4 förluster. I näst senaste bortamatchen besökte man just El Madrigal och fick vända hemåt med hela 0-4 i baken. Det var klasskillnad mellan lagen i den matchen och jag tror inte att Sociedad har mer att säga till om den här gången.

David Moyes har plockat ut 19 spelare till matchen och även fast han av någon anledning vill hålla på truppen så kan vi sia lite om den. Zurutuza, C.Martinez, Elustondo, Zaldua samt M.Gonzalez saknades mot Barcelona och kommer troligtvis inte spela här. Vidare så var det tveksamt om Carlos Vela skulle kunna spela mot Barcelona, vilket han till slut gjorde. Med den matchen i kroppen och lite småskavanker så är det ingen vildare gissning att han står över kvällens match. Sociedad har roterat tidigare i cupen och det tror jag man gör även idag.


Villarreal vill ge sig själva ett bra utgångsläge inför returen och hemma på El Madrigal är man otroligt jobbiga att möte. Den gula ubåten hittar varandra väldigt väl ute på planen och med sitt passningsspel så tror jag att det plockas en enkelt seger mot Sociedad här. Bredden är betydligt bättre hos Villarreal och det betyder mycket när det vankas cup. Insats strax under medel på -1 (asian) vilket kan fyllas på om startelvorna ser bra ut.

/e@sy