Villarreal som åkte ur La Liga förra säsongen börjar nu sin vandring tillbaka till finrummet och första motståndaren blir Real Madrids B lag. Enkel seger eller blir det tufft?


Villarreal – Real Madrid B
Spel: 1
Odds: 1.95 @ Expekt
Insats: 8/10
Spelstopp: 21.00

Villarreal som åkte ur La Liga förra säsongen är stora favoriter att flyttas upp direkt igen. Man hade förra säsongen ett starkt lag på pappret och de flesta trodde man skulle vara med i toppen men så blev det verkligen inte utan man föll ur som sagt efter en riktig floppsäsong. Motståndarna idag är Real Madrids B-lag som gick upp från Segunda B till Segundan och de har helt andra förutsättningar än Villarreal. De slåss för sin överlevnad och målet inför säsongen är att hålla sig kvar. Det skiljer sig lite mot Villarreal som ska upp igen och allt annat än direktuppflyttning denna säsongen är ett stort misslyckande.

Villarreal har tappa många spelare då målvakten Lopez, backarna Zapata och Gonzalo, Borja Valero på mittfältet och anfallarna Nilmar och Marcos Ruben har alla valt att lämna klubben. Givetvis enorma avbräck men kvalitén finns kvar i laget då man har namnkunniga spelare som Musacchio, Hernan Perez, Cani, Senna, Bruno och Venta kvar i laget. Tilläggas bör att man värvat in tre riktigt bra spelare för den här nivån då Olof Mellberg, Cavenaghi och Uche har tillkommit under sommaren. Jag tror man blir riktigt slagkraftiga i år och man lär börja säsongen med en seger här!

För Real Madrids b-lag är det värre då man tappat flera av sina tongivande spelare inför den här säsongen. Man har tappat sin bästa målgörare Juselu till Hoffenheim, högerbacken Carvajal till Leverkusen och lagets målvakt Jesus och anfallaren Morata har båda flyttats upp till Real Madrids A-lag. Man har även värvat in ett par spelare men inga storspelare direkt. Man kommer få det tufft här.

Villarreal har spelat bra under försäsongen då man kryssat mot franska Tolouse och därefter slog man La Liga laget Levante som ställde upp med bästa laget och det får ses som en riktigt bra bedrift.
Real Madrids b-lag har mött enklare lag men gjort det helt okej men nu möter man tuffare motstånd och då kommer spelarförluster bli kännbara för laget.

Villarreal ska vara starkare på alla positioner och när man har fördel av hemmaplan får allt annat än en seger ses som ett enormt misslyckande trots att det är premiär!