Fina matcher i La Liga under söndagen och en av dessa utspelar sig på El Madrigal där Villarreal gästas av Real Madrid. Hemmalaget har inte imponerat på slutet och har en välfylld skadelista, vilket gör att mina pengar går på marängerna här. Häng på!

  • Match: Villarreal – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid -1 (asian handicap)
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Villarreal har gjort det riktigt bra hittills denna säsong och placerar sig just nu på en femteplats i tabellen, endast sex poäng bakom Real Madrid på plats nummer tre. Men den gula ubåten har inte imponerat på mig den senaste tiden med endast en seger på de fyra senaste matcherna, detta i senaste omgången mot Rayo Vallecano där man vände 0-1 till seger 2-1. Spelet var inte alls övertygande och kommer man inte upp i en högre nivå här så blir det svårt. Villarreal har dessutom spelat Europa League i veckan där man reste till Tjeckien för ett möte med Viktoria Plzen (3-3). Marcelino ställde en stark elva på planen och det var lite oväntat för mig med tanke på vad som väntar. Detta kan givetvis resultera i en del trötta kroppar, vilket kan märkas av i en sådan här tuff match.
Går vi då över till skadelistan så ser det inte bra ut för Villarreal. Varken Jaume Costa eller Mario Gaspar kommer till spel här, vilket är två tunga avbräck defensivt. Nu är förvisso Musacchio tillbaka från skada, men med en sådan lång frånvaro är han knappast i form. Vidare så stryker vi Bonera, Baptistao, Adrian och målvakt Asenjo.

Villarreal_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid har repat sig efter storförlusten mot Barcelona (0-4) och har nu plockat två raka ligasegrar mot Eibar (2-0) och Getafe (4-1). Inga jätteprestationer från marängerna, men det är viktigt för självförtroendet att ändå plocka trepoängare. Viktigt för självförtroendet tror jag även att matchen mot Malmö var, en match som slutade hela 8-0. Ronaldo har haft det lite knackigt med målskyttet den här säsongen och ett sådant stort ego måste matas med mål. Nu gjorde han hattrick mot svenskarna och han verkar trivas bra mot Villarreal då han gjort mål i de fyra senaste matcherna mot dem. Kontringsspelet tror jag kommer fälla avgörande i det här mötet då Villarreal vill styra sina matcher hemma på El Madrigal, vilket kan bli farligt med ett sådant darrigt försvar. Dessutom tror jag att Real kommer mer utvilade här då de ställde upp med en reservbetonad elva mot Malmö och dessutom fått två dagars längre vila än Villarreal.
Hos gästerna stryker vi Carvajal och Varane som går skadade. Två riktigt bra spelare men jag tycker ändå att laget har lämpliga ersättare för dessa.


Mycket viktig match för marängerna som inte får tappa mer mark på Barcelona nu. Det såg vi mot Malmö där många nyckelspelare vilas och de lär komma rejält hungriga här. Villarreal spelade Europa League så sent som i torsdag och Marcelino spelade många nyckelspelare där, dessutom har de en lång skadelista att tampas med. Detta tar Real Madrid och jag tror de löser det med ett par bollar.

/e@sy