Två matcher från spanska ligan denna lördag där Rayo Vallecano beger sig till El Madrigal för ett möte mot den gula ubåten Villarreal. Spelbolagen har gjort hemmalaget till lite väl stora favoriter här kan jag tycka, då matchen inte har någon som helst betydelse. Skrälltvåa?

  • Match: Villarreal – Rayo
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 2,40 @ unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Villarreal har gjort en fullt godkänd säsong som nykomlingar och det står redan nu klart att man kommer spela ute i europa nästa säsong. Man placerar sig på en 7:e plats i tabellen och med sju poäng till godo på jagande Celta Vigo så är man alltså redan kvalificerade till Europa League. Det är mycket tack vare en fin start på säsongen som den gula ubåten lyckats placera sig såpass högt upp, för jag tycker att laget har mattats mer och mer nu mot slutet. Kikar vi 10 omgångar tillbaka så har laget endast plockat nio poäng och är ett av de formsvagaste gängen i la liga. Helt klart finns det en del väldigt fina lirare i det här laget, men det är spelare som fått slitit hårt den här säsongen och därmed även åkt på en del skador. Gio dos Santos och även Cani är spelare som är väldigt viktiga för Villarreal, och båda dessa herrar har missat runt 10 matcher på grund av skadebekymmer. Även viktiga anfallaren Uche har missat ett gäng matcher på slutet och då är man inte allt för heta framåt. Nu är dessa tre spelare tillbaka i laget och i speldugligt skick, men jag tror ändå att man kommer rotera en del när matcher saknar betydelse. Dorado, Perbet, Edu, Iñiguez och Pina ser ut att missa lördagens match.

Villarreal_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano hade en väldigt tung inledning på säsongen och det var nog inte särskilt långt ifrån att tränare Paco Jémez fick lämna sin post. Han ville verkligen förvandla Rayo till ett spelande lag och det fick man betala ett högt pris för i början. Rayo ägde bollen i nästan varenda match man spelade, och istället för att slå långt så skulle man spela sig ur varenda situation. Men nu har spelet verkligen satt sig och trots att laget inte direkt har några storstjärnor så uppträder man som ett lag ute på planen och vet var man har varandra. Laget placerar sig på en 11:e plats i nuläget och med sju poäng ner till Getafe så har man säkrat ett nytt kontrakt i den spanska högstaligan. Formen är på topp och trots att man förlorade i senaste omgången mot ett mycket starkt Athletic (0-3) så har man plockat 20 poäng på de 10 senaste omgångarna, lika många poäng som Real Madrid plockat under samma period. Tränare Jémez har pratat om att han vill sluta topp 10 innan säsongen är över och han kommer verkligen gå för att vinna den här matchen. Med det sagt hoppas jag att han ställer starkast möjliga elva ute på planen, och då ska Rayo ha vettiga chanser här. Hos gästerna stryker vi Carlos, Viera och Castillo som alla tre går skadade. Inte heller Ze Castro finns med då han är avstängd.


Jag kan inte riktigt förstå varför Villarreal blivit så stora favoriter i det här mötet. Visst vill man säkerligen avsluta snyggt inför hemmafansen, men man har noll form för tillfället. Rayo har spelat riktigt bra på slutet och med sin tydliga spelidé så tror jag att man mycket väl kan åka hem med samtliga poäng i ryggsäcken. Testar därför en mindre insats på Rayo med insatsen tillbaka vid oavgjort.

Blir även 0,5/10 units på den raka tvåan, det är för högt för att motstå – 5,25 @ unibet

/e@sy