Första mötet slutet 5-1 till Porto som visade upp en härlig offensiv fotboll. Nu är det returmöte och Villarreal måste framåt redan från start. Jag har hittat ett mycket spelvärt spel, häng på!


Villarreal – Porto
Mitt tips: Över 3 mål (pengarna tillbaka om det blir exakt 3 mål)
Odds: 2.00 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 21.00

Första matchen mellan lagen slutade som sagt 5-1 till Porto och därmed måste Villarreal framåt tidigt i matchen om man ens ska ha en chans till att kunna spela final i Europa League. Porto är ett lag som knappast är vana vid att spela på resultat och därmed kommer även dom visa fin offensiv fotboll. När Villarreal ligger på som mest kommer Porto utnyttja sina vassa kontringar och jag tror utan tvekan man kommer göra minst ett mål på dem här.

Villarreal är ett erkänt hemmatarkt lag och i ligaspelet har man 13-3-2 som resultatrad. På dessa matcher har man gjort 32 mål framåt och bara tre lag har gjort fler mål än Villarreal på sin hemmaplan. Det talar för att Villarreal är ett starkt offensivt lag. I Europa League har man vunnit samtliga sina hemmamatcher och det mot lag som ex. tyska guldutmanarna Leverkusen, Holländska ligaledarna Twente och Italienska topplaget Napoli. Noterbart är att 6 av Villarreals 7 hemmamatcher i Europa League har slutat med 3 mål eller fler och det talar för mitt spel här. Det är två offensiva lag som drabbar samman och allt talar för en målrik match.

Porto har en helt fenomenal säsong bakom sig. Man leder ligan med hela 21 poäng då det återstår 2 omgångar. Man har 26-2-0 som resultatrad och det är ruskigt imponerande. Bortaspelet har som ni förstår funkat mycket bra för Porto som har 12-2-0 som resultatrad där och fina 28 gjorda mål på dessa 14 matcher. Nu går det givetvis inte jämföra Portugals lag med Villarreal utan ni ska få lite info hur det har gått för Porto i bortaspelet i Europa League också. Porto har vunnit samtliga 7 bortamatcher i Europa League den här säsongen och då har man mött tuffa lag som Sevilla, Spartak Moskva, CSKA Mosvka, Besiktas, Racing Genk, CSKA Sofia och Rapid Wien. I 4 av dessa 7 matcher har det blivit 3 mål eller fler i och noterbart är att Porto vunnit 4 av dessa 7 matcher med 2 mål eller fler. Man är dessutom uppe i 18 raka segrar om man inkluderar Portugisiska ligan, cupen och Europa League!

Villarreal får klara sig utan avstängde vänsterbacken Catalá men man har stark backup i Capdevilla som tar hans plats ikväll. Mycket glädjande för laget är ett storstjärnan Senna är tillbaka i truppen men han får troligtvis börja matchen på bänken.
Porto har inga bekymmer inför dagens matchn men för att vara på den säkra sidan så kommer man vila Moutinho då han riskerar att missa finalen om han skulle få ett gult kort.

Villarreals tränare har inför matchen sagt att det är full fart framåt som gäller. Villarreal har inget att förlora här utan man kommer visa upp en tokoffensiv och det bäddar ju självklart för kontringslägen för supervassa Porto spelare. Luktar målfest? Javisst!