Måndagsmatch på El Madrigal där den gula ubåten måste knipa en seger för att haka på Athletic Bilbao i kampen om fjärdeplatsen. För motståndet står ett Osasuna som inte alls imponerat på slutet. Säker etta?

  • Match: Villarreal – Osasuna
  • Spel: Villarreal -1,5
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Villarreal placerar sig på en femteplats i la liga och har i nuläget sex poäng upp till Athletic Bilbao på den åtråvärda fjärdeplatsen, en plats som innebär att man får kvala till Champions League. Nu är det långt kvar på säsongen, men man har absolut inte råd att ge baskerna ännu större försprång. Hemmagräs mot Osasuna ska inte vara annat än tre poäng och detta tror jag även att man visar ute på planen idag. Revanschlustan lär även vara stor, då man enligt rapporter stod för en riktig plattmatch i senaste omgången mot Valladolid. Jag såg inte matchen själv, men man borde skapa fler lägen framåt på ett lag som Valladolid. Detta tror jag att Osasuna kommer få sota för och Villarreal har varit riktigt starka hemma på El Madrigal hittills under säsongen. Två raka vinster har man på hemmagräset där båda Sociedad (5-1) och Almeria (2-0) fått vända hemåt utan poäng.

I dagens match verkar hemmalaget få klara sig utan kaptenen Bruno som åkt på en skada, givetvis ett avbräck men jag tycker man ska greja detta vilket som. Förutom Bruno har man även skador på Íñiguez, Pantic, Farinos och Cani sedan tidigare.

villarreal

Osasuna ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket på en 16:e plats i dagsläget med 22 inspelade poäng. Det är ungefär vad jag förväntat mig av laget denna säsong och jag har inte alls varit imponerad av spelet man visat upp. Nu har man förvisso plockat poäng i fyra av de fem senaste matcherna, och då skulle man kanske kunna säga att formen är bra. Men poängen har tagits mot väldigt billigt motstånd och dessutom så har Osasuna varit det sämre laget i flesta av dessa matcher. Förra omgången ställdes man mot lite tyngre motstånd i form av Athletic Bilbao, då fick vi även se att Osasuna inte är ett särskilt bra lag. Man åkte på truten rejält och efter 90 minuter stod det 1-5 på resultattavlan. Man har svårt mot passningsskickliga lag och Villarreal har ett riktigt bra spel efter backen, precis som Athletic har.

Gästerna har dessutom två hårda avbräck idag då både mittback Arribas och defensiva mittfältaren Silva är avstängda. Sedan tidigare finns även Nino och Sisi på skadelistan.


Jag tror hemmalaget är rejält revanschsugna efter bottennappet senast och man måste som sagt vinna idag för att haka på Athletic. Osasuna visade upp ett bedrövligt försvarsspel i förra omgången och har man inte fått ordning på detta kan man mycket väl vända hemåt med tennissiffror i baken. Mitt spel blir därför Villarreal -1,5 med en insats strax över medel.

/e@sy