Regionsderby på El Madrigal denna lördag då den gula ubåten Villarreal gästas av Levante. Gästerna är inne i en negativ trend och har inte vunnit en match på mycket länge. Det blir nog knappast trendbrott idag då laget har ett par tuffa avbräck defensivt.

  • Match: Villarreal – Levante
  • Spel: Villarreal -1,5
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Villarreal är nu uppe i 16 raka tävlingsmatcher utan förlust och fortsätter imponera stort på mig. Det är extra imponerande med tanke på att laget roterat friskt när man spelat Europa League samt Copa del Rey. Tidigare i veckan var det match i Copa del Rey där de gulklädda slog tillbaka Getafe på hemmagräs med 1-0. Siffrorna var helt klart i underkant då ett 4-0 resultat hade speglat matchbilden bättre. Det dröjde tills den 85:e minuten innan kapten Bruno skruvade in en frispark mycket elegant. Villarreal är mycket tunga på hemmagräs och nu kommer man spetsa till elvan om vi jämför med cupmatchen. Bruno kommer givetvis finnas med från start och på topp ser vi troligtvis Uche samt Vietto.

Ett litet avbräck hos hemmalaget idag som saknar mycket duktiga ryssen Cheryshev (avstängd). Moi Gomez går troligen in och ersätter på kanten och det är inget dåligt alternativ. Vidare så stryker vi skadade trion Hernán Pérez, Adrián Marín samt Jokic. Mittback Gabriel finns inte med i dagens trupp och ser ut att lämna laget inom kort för spel i England. Men Musacchio är tillbaka från skada nu och är ljusår bättre än Gabriel bara han blir varm i kläderna.

Villarreal_200x200levante_200x200

Levante har gått tungt under säsongen och parkerar som nästjumbo i ligan med endast Granada bakom sig. Laget har haft stora problem med målskyttet med 13 mål framåt på 19 matcher, vilket är en av anledningarna till den svaga tabellplaceringen. Men inte heller försvarsspelet har funkat, där endast Elche har släppt in fler mål så här långt. Man ligger lite utspridda över hela planen nu och jobbar inte alls för varandra som under fjolårssäsongen, vilket innebär att man blir straffade match efter match. Extra viktigt idag att ligga rätt i positionerna mot ett Villarreal som lever gott på sitt fina passningsspel.

Stora bekymmer hos gästerna idag och framförallt i de bakre leden. Defensive mittfältaren Diop är på landslagsuppdrag och hans kollega på mitten, Simao, är skadad. Vidare så stryker vi backarna Juanfran och Navarro vilket är två ytterligare tuffa avbräck. Inte heller Víctor Pérez eller Gavilán kommer till start.


Det här är en match som Villarreal ska vinna och jag tror man gör det med ett par bollars marginal. Visst att Cheryshev saknas hos hemmalaget, men jag tycker Moi Gomez är en bra ersättare där. Levante har inte särskilt bra täckning för sina avbräck och borde få det tufft här! Insats strax över medel.

/e@sy