Regionsderby i Valencia på lördagen då Levante beger sig till El Madrigal för att gästa den gula ubåten Villarreal. Hemmalagets skadebekymmer börjar ljusna och man tar ett stort kliv mot europaspel vid vinst här. Säker etta?

  • Match: Villarreal – Levante
  • Spel: Villarreal -1 (asian)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Villarreal går mot en riktig kanonsäsong då man ligger på en sjundeplats i nuläget. Vi ska komma ihåg att laget är nykomlingar och hade inte världens största budget att jobba med inför säsongen. Men man har värvat otroligt smart och dessutom hade man redan en del spelare i truppen som hållit en bra nivå i högstaligan. Nu är det sex omgångar kvar av säsongen och den gula ubåten har åtta poäng till godo på Valencia som jagar bakom. Man kan med andra ord ta ett jättekliv mot europaspel vid vinst här, och det är en chans jag inte tror man blåser. Formen är inte den bästa där laget endast plockat en seger på de fem senaste matcherna. Men kikar vi på motståndet så har man bland annat ställts mot Athletic (1-1), Valencia (1-2) samt Atlético (0-1), så vi ska nog inte påstå att Villarreal är inne i någon djup svacka. Man spelar en väldigt bra fotboll hemma på El Madrigal och även fast det var längesedan man vann här så tror jag att spelarna tänder till lite extra när det vankas derby. Man får även tillbaka en hel del spelare här då Jaume Costa, Mussachio, Óliver Torres samt Gio dos Santos är redo för spel.

Hos hemmalaget stryker vi Dorado, Pablo Íñiguez, Moi Gómez samt Uche.

villarreal

Levante har precis som Villarreal gjort en fullt godkänd säsong hittills då man placerar sig i mitten av tabellen. Man är faktiskt ”bara” nio poäng bakom Villarreal och har såklart fortfarande en teoretisk möjlighet att nå en europaplats. Men laget spelar inte en bra fotboll för tillfället och har väl inte heller spelat särskilt bländande under hela säsongen. Men jag tycker man släppt på den tajta defensiven på slutet, något som man skrapat ihop riktigt många poäng på. Ligger man inte rätt och jobbar hårt för varandra i det här laget så kommer man få stryk alla dagar i veckan, mot vilket lag som helst. Det visade man även i hemmaförlusten mot jumbon Betis där man föll med klara 1-3 till slut. Nu senast åkte man på ännu en hemmaförlust då man föll med 1-2 mot Athletic Bilbao, i en match som baskerna kontrollerade väldigt bra. Anfallaren David Barral drog dessutom på sig ett rött kort efter slutsignalen i den matchen och är således avstängd i detta derby. Han är lagets bästa målskytt den här säsongen och är givetvis ett hårt avbräck offensivt.

Förutom Barral så missar även Sissoko matchen på grund av skada.


Det är väldigt positivt för hemmalaget att man får tillbaka en hel del spelare här, speciellt Gio dos Santos som varit lagets kanske bästa spelare under säsongen. Villarreal är ett klart bättre lag än Levante och jag tror det snabba passningsspelet kommer fälla avgörande i den här matchen. Levante har som sagt sett bleka ut på slutet och jag tror man inkasserar sin andra raka förlust här. Mitt spel blir Villarreal -1 (asian) där det är insatsen tillbaka vid en uddamålsvinst.

/e@sy