Två matcher i Spanien denna fredag och den första kampen utspelar sig på El Madrigal mellan Villarreal och gästande Granada. Jag gillar det jag sett av Villarreal hittills och jag tycker man ska ordna mitt spel i matchen.

  • Match: Villarreal – Granada
  • Spel: Villarreal över 1,5 mål
  • Odds: 1,63 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Villarreal har gjort många bra matcher den här säsongen och ligger lite överraskande på en fjärdeplats just nu med 14 inspelade poäng. Det är en väldigt bra poängskörd då man inte alls haft något lätt spelschema i början på säsongen. Nu åkte man på sin första förlust för säsongen senast när Real Betis kunde vinna med 1-0, men Villarreal spelade riktigt bra i den matchen och förtjänade minst en pinne med sig hem från Benito Villamarin. Men nu är man hemma på El Madrigal och här har man trivts väldigt bra än så länge med två vinster och ett oavgjort resultat. Jag har sett samtliga hemmamatcher och det har skapats riktigt många lägen när man stormat framåt och man har även fixat minst två mål i alla matcher. Man dunkar sällan långa bollar utan spelar bollen efter backen och utnyttjar den speed man har i anfallet. Gio Dos Santos (bilden) är en kanonvärvning men jag är även väldigt förtjust i Jonathan Pereira som är otroligt svårstoppad.

Saknas hos hemmalaget gör Farinós och Jaume, även tränare Marcelino får hoppa upp på läktaren och se den här matchen.

villarrealdossantos

Granada har inte haft någon större lycka i början på säsongen, men nu knep man en seger mot Athletic Bilbao (2-0) senast och avancerade lite i tabellen. Inget snack om den seger då man var det bättre laget, men det ska även sägas att Athletic gjorde sin sämsta match på väldigt länge. Kikar vi på lite målstatistik så ser vi att Granada faktiskt är det lag som släppt in minst mål i ligan tillsammans med Barcelona och Atlético. Men det är enligt mig rena tillfälligheter och jag tror inte det dröjer innan man är ikapp resterande mittenlag i insläppta mål. Granada spelade så sent som i måndags och det innebär att man får en dag mindre vila än hemmalaget här. Dessutom åkte man på en del skador i segermatchen mot Athletic och viktiga mittfältaren Recio är väldigt tveksam till spel här. Tveksam är även Dani Benitez som lyckades skada sig tre minuter efter att han blivit inbytt.

Förutom Recio och Benitez saknas även anfallaren Piti.


Villarreal har som sagt imponerat och särskilt på hemmagräset tycker jag att man spelat otroligt bra fotboll. Granada har en del jobbiga skador och jag tror inte man orkar stå emot här. Blir en hög insats på minst två hemmamål!

/e@sy