Vi har kommit fram till kvartsfinalerna av Copa del Rey där vi ska kolla lite extra på mötet Villarreal – Getafe. Den gula ubåten ser otroligt starka ut för dagen och jag tror laget ger sig själva ett mycket bra utgångsläge inför returen nästa vecka.

  • Match: Villarreal – Getafe
  • Spel: Villarreal -1,5
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Villarreal går mycket bra i ligan för tillfället och tog en fin seger förra helgen när Athletic Bilbao besegrades med 2-0 på hemmagräs. Men nu är det cupen och även här har laget gått fint och har inte haft några större bekymmer fram till denna kvartsfinal. Tränare Marcelino roterar en del när det kommer till cupspelet men med den fina bredd som Villarreal har så spelar inte detta någon större roll. Men nu är det långt in i turneringen och jag tror att Marcelino spetsar till startelvan något till dagens match. Det handlar om att få ett vettigt utgångsläge inför returen och då tror jag inte han kan låta bli. Men det ska sägas att ”b-elvan” bollade totalt med Real Sociedad (1-0) i senaste hemmamatchen i cupen, så det är lite vilket som kan jag känna.

Den gula ubåten kommer till match med en mycket stark trupp idag. Vi stryker endast Hernán Pérez, Jokic, Musacchio samt Uche. I normala fall hade Musacchio och Uche varit tunga avbräck, men Villarreal har backning för båda dessa herrar.

Villarreal_200x200Getafe_200x200

Getafe går tungt i ligan och kommer från en derbyförlust mot Real Madrid (0-3) i senaste omgången. Man stod upp i dryga timmen innan det var dags att kapitulera och inkassera ännu en förlust. Getafe har inte vunnit en ligamatch på väldigt länge och är farligt nära nedflyttningsstrecket just nu. Det tror jag innebär att tränare Quique Sanchez Flores inte bryr sig nämnvärt i det här dubbelmötet. Även lagets stjärna, Pedro Leon, verkar vara inne på samma spår här. Han sa nyligen i en intervju att ”det är roligt med cupmatcher, men det är läge att fokusera på ligan nu”. Getafe vet att man åker ut med dunder och brak mot antingen Barcelona eller Atletico i nästa omgång i alla fall, så det är nog lika bra man ryker här.

En del avbräck hos gästerna som saknar skadade Valera (12/0), Babá (2/1), Lafita (12/2) och målvakt Guaita (17/0). Vidare så stryker vi Lacen (13/1) som är på landslagsuppdrag samt Alexis (12/0) som vilas. Tredjekeepern Jona förväntas få chansen och han lär få att göra här.


Villarreal spelar otroligt bra hemma på El Madrigal och Getafe får lov att jobba stenhårt defensivt om man vill nå framgång här. Kikar vi till kanterna hos gästerna så får vi förmodligen se Yoda och Pedro Leon. Två väldigt bra spelare i offensiven – defensivt totalt usla. Där tror jag hemmalaget kommer ta sig runt gång på gång, och då kan detta rinna iväg.

/e@sy