Måndagsmatchen denna vecka spelas på El Madrigal, hemmaplan för de gula u-båtarna Villarreal. Idag gästas man av Getafe och det handlar om viktiga poäng nere i botten av tabellen. Vinner Villarreal går man om Getafe i tabellen, ska man lyckas med detta? Läs mer!

  • Match: Villarreal – Getafe
  • Spel: Villarreal
  • Odds: 1.99 @ betsafe
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 21:00

Villarreal har varit en besvikelse denna säsong och parkerar just nu på en 17:e plats i ligan, två poäng bakom kvällens motståndare Getafe. Givetvis är det bredden på truppen som ställt till det ordentligt för laget och man hade liksom inte en plan-b när Rossi blev långtidsskadad, han betydde nästan allt för laget offensivt. Nu har förvisso Ruben tagit många steg framåt och börjat hittat målet på allvar, men han är tyvärr för Villarreals del många snäpp sämre än Rossi, ingen spelare som kan göra det på egen hand direkt. Även Nilmar börjar hitta formen efter alla turer kring en flytt hem till Brasilien, han måste upp i gammal god form om laget ska avancera i tabellen.

Läget i laget är hyfsat och Ruben är nu tillbaka efter att ha missat matchen mot Zaragoza senast. I övrigt så har man sedan tidigare skador på Catala, Joan Oriol och Rossi.

Dags för Nilmar att näta igen?

Getafe har det riktigt tungt just nu och har inte en vinst på sina fem senaste matcher. Målproduktionen har varit den värsta boven på slutet och endast fyra mål har man mäktat med på de fem senaste. Att göra fyra mål på fem matcher är inte alls bra, speciellt inte när man har släppt in det dubbla. Senast fick man stryk mot Malaga på hemmagräs med 1-3 i en match där man faktiskt skapade ungefär likvärdigt med chanser som Malaga, men det ser som sagt väldigt tunt ut framåt i planen. Dani Guiza som öste in mål i Mallorca för några år sedan är inte alls lika bra längre och har haft en ganska tung säsong i Getafe hittills.

Till kvällens match får man tillbaka Pedro Leon, men det blir inga 90 minuter är det sagt och han lär knappast ha någon höjdarform efter en riktigt strulig säsong. Annars saknar man Rafa, Masilela, Lopo, Ruben Perez och Pedro Rios.


Villarreal är starka hemma på El Madrigal trots sin blygsamma position i tabellen, 5-6-1 har man denna säsong på hemmagräs. Enda förlusten man har kom mot Real Madrid och nu är det verkligen lättare emot. Det är verkligen en vinst som gäller här om man inte ska bli indragna i bottenstriden på allvar och jag tror man fixar det.

Spelar även 2/10 units på Nilmar som målskytt, 2.70 hos unibet.
Pengarna tillbaka om han inte startar matchen.

/e@sy