Mitt andra spel från spanska La Liga hittar vi på El Madrigal dit Espanyol tagit sig för match mot Villarreal. Hemmalaget har blossat upp till lite väl stora favoriter här och jag vill inte alls räkna bort gästerna, som kan smita hem till Barcelona med poäng i bagaget.

  • Match: Villarreal – Espanyol
  • Spel: Espanyol +1 (asian handicap)
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Villarreal har stått för en strålande säsong och parkerar på en sjätteplats just nu, vilket innebär europaspel nästkommande säsong. Det är passningsspelet som utmärker den gula ubåten där man hittar varandra otroligt bra ute på planen och ofta nöter ner sina motståndare hemma på El Madrigal. Men vi kan sätta ett litet frågetecken för formen kan jag tycka då laget endast har en vinst på de fem senaste ligamatcherna. En vinst som kom på hemmaplan mot Celta Vigo (4-1). Men det har varit benhårt motstånd i de fem senaste matcherna så vi ska inte vara allt för hårda mot laget. På skadelistan hittar vi Bruno Soriano och ryssen Cheryshev som genomgående varit lagets bästa spelare under säsongen. Nu står inte laget och faller med dessa herrar men det är två ordentligt tuffa avbräck. Bruno brukar styra mittfältet på ett utmärkt vis och Cheryshev har fått ett ordentligt genombrott den här säsongen.

Förutom Bruno och Cheryshev stryker vi även skadade Adrián Marín. Inte heller Chechu Dorado, Bojan Jokic eller Moi Gómez får plats i dagens matchtrupp.

Villarreal_200x200espanyol_200x200

Espanyol har varit upp och ner under säsongen och parkerar på en 12:e plats just nu med 35 inspelade poäng. Med 10 poäng till godo på Almeria under strecket så ska det väldigt mycket till för att Espanyol inte ska spela i La Liga även nästa säsong. Laget har fungerat som bäst på hemmaplan och är faktiskt näst sämst i hela ligan när det kommer till spelet på resande fot. Jag tycker ändå att laget har nycklarna för att kunna spela bra bortamatcher, med ett ganska tajt försvarsspel och ett par vindsnabba herrar på topp. Formen hos Espanyol är bra måste vi säga där laget plockat poäng i fem av de sju senaste matcherna. Förlusterna har endast varit med uddamålet och det räcker för att vi ska få insatsen tillbaka idag. Kontringsspelet kommer vara i fokus för Espanyol och där har man kapten Sergio Garcia som erbjuder en fart som Villarreal kan få problem med.

Hos gästerna stryker vi herrar Salva Sevilla och Fuentes som är avstängda. Duarte är en bra ersättare för Fuentes och Salva Sevilla ser jag inte alls som något avbräck. I övrigt ser det bra ut på skadefronten!


Villarreal är ett underhållande lag att kika på och hemma på El Madrigal har laget spelat riktigt bra under säsongen. Men laget har ett par tunga skador i truppen och vi ska komma ihåg att man inte gjort ett ligamål på nästan en månad. Testar därför spel på Espanyol +1 med en insats strax under medel.

/e@sy