Fredagsmatch i La Liga där vi idag tar oss till El Madrigal för att bevittna mötet mellan Villarreal – Espanyol. Inget av lagen imponerade på mig i premiäromgången och jag väljer därför att hoppa marknaden 1×2 till förmån för ett kortspel.

  • Match: Villarreal – Espanyol
  • Spel: över 6,5 kort
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Jag var länge inne på att spela Villarreal i det här mötet, då jag tycker att Espanyol såg bedrövliga ut i premiärmatchen mot Getafe och dessutom har Espanyol tappat många nyckelspelare från förra säsongen. Men inte heller Villarreal såg särskilt bra ut i öppningsmatchen där man fick 1-1 på bortagräs mot nykomlingen Betis. Det var Betis som hade det mesta i den matchen och även fast kvitteringen kom sent så var den mycket rättvis. Villarreal har precis som Espanyol tappat många nyckelspelare från förra säsongen, så det kan ta tid att få ihop detta lagbygge. En annan sak som gör att jag avstår Villarreal idag är att lagkapten Bruno saknas, då han drog på sig en onödig utvisning på tilläggstid i förra matchen.

Istället riktar jag blickarna mot över 6,5 kort där ett rött kort i vanlig stil räknas som två kort hos bet365, och maximala antalet kort per spelare är tre. Espanyols öppningsmatch mot Getafe var rätt så lugn till en början, men i andra halvlek mullrade det till med sju gula och ett rött kort. Villarreal – Betis innehöll fyra gula kort samt ett rött. Men kikar vi till domarna i dessa matcher så är det inga kortglada herrar direkt. Gil Manzano som dömde Espanyol brukar sällan tappa kontrollen och Inaki Garrido som hade kontroll över Betis-Villarreal är en av spaniens absolut lugnaste domare, även fast han kastat ut en del röda kort på slutet.

Villarreal_200x200espanyol_200x200

Idag är det Velasco Carballo som håller i pipan och det är en av spaniens sämsta domare i mitt tycke, trots att han är runt i europa och dömer. Han dömde ingen ligapremiär förra helgen men två matcher har han på sitt samvete denna säsong, och visst har han viftat runt med korten där. Han dömde returmötet i den spanska supercupen mellan Barcelona – Athletic på Camp Nou, där han vevade ut 6 gula och 2 röda kort. Han har även dömt Leverkusen – Lazio i Europa League där det blev 7 gula och 1 rött kort. Jag förväntar mig en tuff och tät match idag och då tror jag den gode Carballo gärna visar upp sina kort.

Vi testar en mindre insats på spelet till 2,10 hos bet365!

/e@sy