Regionsderby i Valencia när Villarreal och Elche drabbar samman på El Madrigal lite senare under dagen. Jag lägger fokus på domaren i den här matchen, där jag tror vi får vänta en bit in i matchen på första kortet.

  • Match: Villarreal – Elche
  • Spel: Inget kort före 25:00 minuten
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Till skillnad från förra omgångens derby, där Villarreal spelade mot Valencia, så är inte detta regionsderby lika hett. Det är en viktig faktor när man spelar den här typen av spel, för jag tror inte det kommer smälla från minut ett här. Elche är starka defensivt och jag tror man kommer backa hem till en början där vi får se mycket bollrull från hemmalaget. Men den största anledningen till att jag väljer den här spelformen stavas Alberto Undiano Mallenco.

domaremallenco2

Mallenco är den bästa domaren i Spanien just nu där hans matcher väldigt sällan spårar ur. Nu fick han slänga upp en del kort senast i El Clásico, där han även dömde tre straffar och delade ut ett rött kort, men den matchen är nog ”lite” mer laddad än kvällens match. Det ska även sägas att han höll korten i fickan väldigt länge i Real Madrid – Barcelona, innan Di Maria fick syna ett gult i 35:e minuten. Och just detta är ett kännetecken hos Mallenco, han delar väldigt sällan ut tidiga kort i sina matcher.

Tar vi en kik på de matcher han dömt denna säsong så ser vi det tydliga mönstret:

Betis – Getafe (första kortet 30 min)
Malaga – Valladolid (80 min)
Athletic – Espanyol (31 min)
Rayo – Atletico (26 min)
Levante – Malaga (25 min)
Getafe – Barcelona (31 min)
Sevilla – Athletic (34 min)
Elche – Valencia (7 min)
Malaga – Betis (35 min)
Atlético – Celta (66 min)
Valencia – Sevilla (37 min)
Valladolid – Getafe (59 min)
Almeria – Villarreal (34min)
Real Madrid – Barcelona (35min)


1 av 14 matcher har vi alltså fått se ett kort innan 25:e minuten. Är det inget jättegrovt vi får se på planen idag så brukar alltid Mallenco dela ut ett par muntliga varningar innan ”ostskivorna” åker upp. Testar därför en mindre insats på inget kort innan 25:00 minuten.

/e@sy