Det blir spanskt denna söndag där vi nu riktar blickarna mot primeran och El Madrigal för ett möte mellan två lag med olika trender bakom sig. Trots det bibehåller hemmalaget Villarreal sin position i toppskiktet när man drabbar samman med ett Elche som kommer till spel med kontraktet säkrat. Tror att vi kan ha en småtrevlig tillställning framför oss där jag åtminstone vill ge bortalaget någorlunda goda möjligheter till att få fira vid ett tillfälle.

  • Match: Villarreal – Elche
  • Spel: Bortalaget över 0,5 mål
  • Odds: 1,88 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 17.00 10/5

Villarreal har, trots en riktigt svag andra halva av säsongen, ytterst goda möjligheter till att avsluta bland topp-6 vilket innebär fortsatt spel i Europa. Att man alltjämt sitter inne på den positionen säger en del om vilken stark utmanare man var strax utanför det allra främsta toppskiktet, i alla fall inledningsvis, där man har gått riktigt tungt på slutet. Marcelinos manskap står nu utan en fullpoängare över de 9 senaste ligaomgångarna, och än mer anmärkningsvärt att man endast har lyckats trycka dit 2 mål under den perioden. Den gula ubåten har varit oerhört skadedrabbat sedan ett antal veckor tillbaka, och det i princip över samtliga lagdelar, och även om man har en relativt jämn trupp med många alternativ för en startelva så måste man ändå sätta ett visst frågetecken kring försvarslinjen.

Hemmalaget har alltjämt en saftig skadelista där Mateo Musacchio (långtidsskadad) saknas sedan tidigare medan Victor Ruiz är avstängd, båda stryks som alternativ till mittlåset. Även tveksamheter kring Eric Bailly på samma position. Sergio Asenjo har utgått från målvaktsposten med en svår knäskada. Även kapten Bruno samt Denis Cheryshev är borta sedan tidigare medan man har frågetecken på Tomas Pina samt Uche.

Villarreal_200x200Elche_200x200

Elche mår inte fullt så lika bra utanför banan med en del ekonomiska bekymmer, men på planen spelar man allra bästa fotboll för säsongen där en riktigt stark slutspurt har bidragit till att man kommer placera sig före minst 3 lag i tabellen. Valencia-laget har nu tagit 12 poäng av 15 möjliga från sina 5 senaste ligamatcher där man endast har tappat poäng mot Atletico Madrid på bortaplan, en match där prestationen ändå var fullt godkänd. Den bländande insatsen mot Deportivo följdes upp med en stark seger borta mot ett för dagen stabilt spelande Malaga, vilket säger en del om gästernas uppryckning. I anfallsväg har brassen Jonathas verkligen varit ett fynd och en sevärdhet med många poänggivande mål, en herre som man kan få ytterst svårt att behålla till nästa säsong.

Bortalaget har även dem, i första hand, avbräck i försvaret. Przemyslaw Tyton är avstängd i målet efter en målchansutvisning medan Damian Suarez, som även kan vara en tillgång framåt, också är avstängd på högerbacken. Även David Lomban stryks med en skada likt Jose Angel som också är otillgänglig för spel.


Ett numera avslappnat Elche har i princip varit relativt skickligt på att förflytta bollen ända sedan säsongsstarten, men det är först nu som man har varit desto mer slipat i den sista tredjedelen av banan där man kommer till fler avslut. Över lagets 5 senaste matcher har man stått för 9 mål där man endast har nollats mot Atletico, en match där man ändå skapade en handfull målchanser och man är någorlunda skapligt i omställningsspelet. Villarreal är relativt tryggt i sitt grundspel, kommer ha mer boll och styra matchrytmen i större utsträckning, men med problematiken vad gäller otillgängliga spelare i backlinjen är det nu ett aningen mer osynkat försvarsspel. Elche ska vara långt ifrån ofarligt. Bortalaget att slå in minst ett mål i matchen spelas med medel.

/Puyol