Match på El Madrigal i afton där den gula ubåten Villarreal tar emot vitryska Dinamo Minsk. Tränare Marcelino har tagit ut en stark trupp och detta ska vara kattens lek med råttan!

  • Match: Villarreal – Dinamo Minsk
  • Spel: Villarreal -2 (asian)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Villarreal har överraskat stort den här säsongen och ligger med i toppen av La Liga. I Europa League har det blivit en förlust och en vinst och laget placerar sig just nu som trea i Grupp E med Rapid Wien och Plzen framför sig. Det vill därför till att Villarreal kniper en seger idag och det gör absolut ingenting om man bättrar på målskillnaden på samma gång. Tränare Marcelino har tagit ut en stark 18-manna trupp den här matchen som jag anser ska göra mos av det vitryska motståndet. Mittfältet har han Jonathan dos Santos, Pina, Trigueros, Samuel García, Samu Castillejo, Denis Suárez och Nahuel att välja bland, vilket är ett litet smörgåsbord. Framåt finns det två herrar med i dagens trupp och det är Soldado och vasse Bakambu. Det spelar ingen större roll hur Marcelino lägger upp detta med denna trupp, Villarreal ska vara flertalet nummer för stora. Dessutom är det hemmaplan för Villarreal och med sitt snabba passningsspel på El Madrigals fina matta kommer inte gästerna hänga med.

Musacchio och målvakt Asenjo går fortfarande skadade och kommer inte till spel. Vi stryker även Bruno, Adrian och Baptistao som alla tre går skadade just nu. Det finns en bra bredd hos Villarreal så jag oroar mig inte över detta!

Villarreal_200x200

Dinamo Minsk håller till i den vitryska högstaligan där man placerar sig som tvåa bakom CL-laget BATE just nu. Jag kikade på BATE här om dagen mot Barcelona och jag vill ju inte direkt påstå att lagen håller så mycket högre klass än till exempel allsvenskan. Hur som haver så ligger Dinamo Minsk hela 10 poäng bakom BATE, så det lär vara en viss klasskillnad även mellan dessa lag. Kikar vi till hur laget presterat i Europa League så här långt så har det blivit två förluster på lika många matcher, detta mot Plzen (0-2) och Rapid Wien (0-1). Inga större siffror som ni ser, men kikar vi på lite statistik från matcherna så ser vi att Dinamo Minsk varit ganska utspelade. Nu stöter man dessutom på gruppens kanske vassaste lag som är i behov av en trepoängare, vilket bara borde innebära en sak – förlust.

Inte tagit del av någon skaderapport från den vitryska sidan, men det spelar heller ingen roll för mitt spel.


Villarreal är i behov av en trepoängare och ser vi till den trupp laget kommer med så är det omöjligt att skrapa fram en dålig startelva. Detta blir kattens lek med råttan och en tyngre insats åker in på Villarreal -2.

/e@sy