Tidig match på El Madrigal under söndagen då Deportivo La Coruna besöker Villarreal. Den gula ubåten har imponerat på slutet med fyra raka ligasegrar och även vinster i Europa League samt spanska cupen. Hemma mot ett blekt Deportivo ska man inte ha några större bekymmer!

  • Match: Villarreal – Deportivo
  • Spel: Villarreal -1,5
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Villarreal har imponerat stort den här säsongen och parkerar på en 6:e plats i nuläget med 27 inspelade poäng. Med både Sevilla och Valencia inom räckhåll så är laget helt klart med och krigar om den åtråvärda 4:e platsen i tabellen. Villarreal har faktiskt plockat merparten av sina poäng på resande fot den här säsongen, men laget är helt klart mycket starkare hemma på El Madrigal. Fyra vinster och tre förluster har man på hemmagräs hittills, men det är förlust som kommit mot Barcelona (0-1), Real Madrid (0-2) samt Valencia (1-3), så jag tycker man är ursäktade där. Man gav de två giganterna en ordentlig match och mot Valencia så dominerade man stort trots 1-3, så Villarreal är helt klart ett av ligans bästa hemmalag enligt mig. Räknar vi bort dessa förluster så har laget fyra hemmasegrar med en målskillnad på 12-3.
Fortfarande en del skador i truppen men Gio dos Santos är nu tillbaka och redo för spel. Förvisso har man täckning för mexikanen, men det skador inte med lite extra power i anfallet. I övrigt är det fortfarande Perez, Musacchio och Jokic som saknas på grund av skador.

Villarreal_200x200deportivo_200x200

Deportivo har inte gjort många fans glada hittills med 13 inspelade poäng och en 17:e plats. Det fina försvarsarbetet från förra säsongen är helt bortblåst och det ser även väldigt blekt ut framåt i planen. Nu fick man vinna i senaste omgången hemma mot Elche (1-0), men den prestationen laget stod för där kommer inte räcka långt på El Madrigal. Depor har dessutom varit som bäst på hemmaplan den här säsongen där man plockat 8 av sina 13 poäng. På resande fot har det varit sämre och när det vankats tuffare motstånd så som Sevilla (1-4) och Atletico (0-2) så har man inte haft en syl i vädret. Deportivo spelade även cupmatch på bortagräs tidigare i veckan där det blev en 4-1 förlust mot Malaga.

Hos gästerna stryker vi viktiga Luisinho som fick sitt femte gula kort mot Elche, vilket innebär avstängning. Portugisen är användbar på flera olika positioner och är en självklar startspelare. I övrigt ser det ljust ut på skadefronten.


Det är en fröjd att skåda Villarreal på hemmagräs då laget alltid sätter upp ett högt passningstempo och hela tiden går framåt. Förutom mot Barcelona och Real Madrid så har man skojat friskt med de flesta lagen som kommit på besök, vilket man även kommer göra mot Deportivo. Gästerna har ingenting som ska kunna störa här och jag går därför in med en högre insats på Villarreal -1,5.

/e@sy