Match på härliga El Madrigal i afton där vi har två lag som verkligen törstar efter en seger. Villarreal kämpar för att hålla Malaga bakom sig samtidigt som Cordoba måste gambla som jumbo tabellen. Målglatt?

  • Match: Villarreal – Cordoba
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Villarreal har haft en bra säsong hittills och placerar sig på en sjätteplats just nu med fem poäng ner till jagande Malaga. Men dagsformen är allt annat än bra då laget inte vunnit en match sedan 8 mars då Celta Vigo besegrades med 4-1 hemma på El Madrigal. Målskyttet har varit det stora problemet på slutet där laget blivit nollade i fyra av sina fem senaste ligamatcher. Samtidigt ska vi inte vara allt för hårda mot den gula ubåten då man stött på mycket tufft och formstarkt motstånd i form av Sevilla (0-2), Valencia (0-0) samt Espanyol (0-3) på slutet. Laget har fått tillbaka ryssen Cheryshev från skada och till dagens match så är även Vietto tillbaka. Två viktiga kuggar i anfallsspelet! Defensivt ser det värre ut där mittback Musacchio återigen finns på skadelistan efter senaste matchen mot Getafe (1-1).

Förutom Musacchio så hittar vi även Bruno Soriano, Dorado samt Adrián Marín på frånvarolistan.

Villarreal_200x200Cordoba_200x200

Cordoba halkade upp till La Liga på ett bananskal och ser ut att halka ur högstaligan liga fort igen. Laget placerar sig som jumbo i tabellen just nu och med hela nio poäng upp till Almeria på säker mark så kan man inte åka till El Madrigal och parkera bussen. Cordoba måste ställa sig och svinga vilt i de kvarvarande matcherna och hoppas på ett mirakel. Trots att laget har en minst sagt bedrövlig rad bakom sig så tycker jag inte det speglar spelet ute på planen. Borta mot Sociedad (1-3) var laget bra med trots en tidig utvisning. Efter det stod man för en riktigt stark hemmamatch mot Atletico (0-2) utan utdelning. Näst senast åkte man dit på ett sent självmål mot Deportivo (1-1) och senast förtjänade man helt klart poäng hemma mot Elche (0-2). Men bollen studsar inte Cordobas väg just nu. Får gästerna lite utdelning i dagens match så tror jag att man är med och hjälper till med överspelet.

Hos gästerna stryker vi Pinillos samt Borja García som är avstängda. Inte heller Bouzón (skadad) kommer till spel och vi stryker även Pantic som är utlånad från just Villarreal. Förutom Borja är det bara defensiva avbräck!


Villarreal brukar spela väldigt bra hemma på El Madrigal och trots den usla raden på slutet så har man som sagt stött på tufft motstånd. Nu är det ett desperat Cordoba som står för motståndet och den gula ubåten kan mycket väl lösa överspelet på egen hand här. Men Cordoba kommer svinga vilt och laget har skapat en hel del chanser i sina senaste matcher. Vi testar överspelet med en medelinsats!

/e@sy