Cadiz har tagit sig uppåt i landet för att under onsdagskvällen besöka Villarreal på El Madrigal. Det är returmötet i den spanska cupen som gäller och den gula ubåten Villarreal har 2-1 att gå på från första mötet. Trots att hemmalaget vilar en del offensiva spelare så finns det bredd nog för att straffa Cadiz ordentligt.

  • Match: Villarreal – Cadiz
  • Spel: Villarreal över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ betsson
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Villarreal går otroligt starkt i ligaspelet just nu där laget plockat fyra raka segrar med en målskillnad på 9-1. Senaste omgången slog man tillbaka självaste Atletico Madrid (1-0) på bortagräs och det är en vinst som man inte alls behöver be om ursäkt för. Även i Europa League har man gått starkt där laget nu avancerat och ställs mot Salzburg i mitten av februari. Men nu är det spanska cupen som gäller och från förra veckans möte har alltså den gula ubåten 2-1 att gå på, detta efter mål från Moreno samt Leiva. Ingen kassaskåpssäker seger möjligen, men det ska nämnas att Villarreal spelade sista halvtimmen med en man mindre.

När matcherna duggar tätt så vilas självfallet en hel del spelare, och det är ingen skillnad idag. Mario Gaspar, Vietto, Cheryshev, Jonathan dos Santos samt Víctor Ruiz har fått ledigt. Vidare så stryker vi Musacchio, Cani, Jokic och Perez som fortfarande går skadade. Men det finns en mycket fin bredd i det här laget och en sådan som anfallare Moreno levererar alltid när han får speltid. Vi ska även nämna att Gio dos Santos är tillbaka från skada och finns med i dagens trupp. Förmodligen blir det spel i slutdelen av matchen för mexikanen.

Villarreal_200x200160px-Cádiz_CF_logo.svg

Cadiz håller till vardags till i Segunda B, vilket är tredjeligan i Spanien. Man går starkt i sin grupp och placerar sig just nu på en andraplats i tabellen. Formen är det heller inget fel på då laget plockat tre raka ligasegrar på slutet. Visst att man kunde störa Villarreal aningen på hemmaplan inför de egna fansen, men idag ställs man inför en betydligt tuffare uppgift. Cadiz måste in med minst två mål för att avancera vidare och det tror jag knappast att man lyckas med, trots att man skapade en del fina lägen senast mot Villarreal. Hemmalaget kommer givetvis ta tag i spelet här och när 1-0 ramlar in så tror jag att gästerna sitter på planet hem redan. I och med tabellplaceringen man har i ligaspelet så tror jag knappast att man offrar liv och lem här om baklängesmålen börjar trilla in.

En 16-manna trupp har tagits ut och kikar vi till namnen på den listan så verkar det som man lämnar sin stora anfallsstjärna Jona hemma. I övrigt ser det ut att vara samma manskap som i första mötet lagen emellan.


Villarreal har en tydlig spelidé och det är en klar fördel när matcherna duggar tätt och det roteras i startelvorna. Man håller bollen efter backen och hittar varandra otroligt bra ute på planen. Som jag nämnde så är Moreno en pålitlig målskytt och när vi förmodligen får se Gio dos Santos i slutet på matchen så ska det kunna ramla in någon boll där också. Vi testar en insats strax under medel på minst tre hemmamål här!

/e@sy