Europa League i afton där vi har en gruppfinal framför oss på El Madrigal mellan Villarreal och tyska Borussia M’Gladbach. Tre poäng väger tungt för båda lagen och jag tror det kommer öppna upp den här matchen. Målrikt?

  • Match: Villarreal – Borussia M’Gladbach
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,85 @ betsafe
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 21:05

Villarreal placerar sig som tvåa i Grupp A och man är långt ifrån säkra för något avancemang i turneringen. Sju poäng har man plockat så här långt där man har jagande Zurich tre pinnar bakom och fyra poäng ner till Apollon. Man möter just Apollon i den avslutande omgången på bortagräs, och man slipper nog gärna åka ner till Cypern med kniven mot strupen. Senast spanjorerna var ut i Europa League så fick vi se en helt galen tillställning när man förlorade på bortagräs mot Zürich (2-3). Fem mål i en match har vi nog alla upplevt tidigare, men fem mål inom loppet av 10 min har jag aldrig bevittnat tidigare. Oavsett hur den gula ubåten ställer upp idag så har man ett mycket slagkraftigt lag offensivt, det visade man även i senaste ligamatchen mot Getafe (2-1) där Gio dos Santos saknades helt och Uche tillbringade större delen av matchen på bänken. Det lutar åt att Uche får förtroendet från start idag och bredvid blir det förmodligen Vietto eller Moreno. Även på kanterna har man en otroligt fin bredd där Cani och Espinosa ser ut att få starta idag. Men defensivt imponerar man inte för dagen och vi får kliva tillbaka till 19:e oktober för att hitta lagets senaste nolla, detta mot Almeria (2-0). Efter detta har man släppt in mål i sex raka matcher, där man plockat ut sammanlagt 11 bollar från det egna nätet. Med lite skadebekymmer i de bakre leden så får många försvarsspelare slita hårt för dagen, vilket kan vara en av anledningarna till de insläppta målen på slutet.
Hos hemmalaget stryker vi idag Musacchio, Gio dos Santos och Jokic som alla går skadade. Förmodligen sätter man även andrakeepern Juan Carlos i mål, då han stått de tre senaste matcherna i turneringen.

Villarreal_200x200borussia_200x200

Borussia M’Gladbach har gått bra i ligaspelet den här säsongen och placerar sig på en tredjeplats i Bundesliga bakom Wolfsburg och svårstoppade Bayern München. Men formen i ligaspelet är tveksam just nu då man har två raka förluster på kontot, där man blev duktigt utspelade mot ett lag som Eintracht Frankfurt (1-3) i senaste omgången, detta på hemmaplan. Fyra insläppta mål på de två senaste ligamatcherna är nästan hälften av vad laget släppt in under hela säsongen så här långt. Men i europaspelet har man gått riktigt bra och är obesegrade så här långt efter fyra matcher, uppdelat på två segrar och två oavgjorda resultat. Det innebär åtta poäng och med en hemmamatch mot Zürich i sista omgången så får vi nog säga att tyskarna sitter i förarsätet i Grupp A. Men laget kan säkra avancemang idag och mot ett darrigt hemmaförsvar så är det fullt möjligt. Man har en del intressanta spelare framåt i planen där det ser ut som svenske Branimir Hrgota får chansen från start idag, Hrgota som står noterad för ett mål i turneringen så här långt. Defensivt kommer tyskarna definitivt bli testade idag, för Villarreal brukar sätta upp ett högt tempo hemma på El Madrigal med sitt passningsspel. Gästerna har dessutom lite skadebekymmer i backlinjen då varken Martin Stranzl eller Fabian Johnson rest med till Spanien. Inte heller defensiva mittfältaren Christoph Kramer finns med på resan. Det är alla tre spelare som gjort en hel del ligamatcher så här långt, så självfallet är det avbräck.
Förutom den nämnda trion stryker vi även mittfältaren Mamhoud Dahoud.


Villarreal är lite pressade och skulle må väldigt bra inför den avslutande omgången med en trepoängare här. Något annat upplägg än offensivt finns inte hemma på El Madrigal och det hoppas jag öppnar upp den här matchen. Minst tre mål i matchen spelas därför med en insats strax under medel.

/e@sy