Spelveckan med främst matcher från Spanien har varit riktigt lyckad hittills med +41 units. Idag är det dags för ännu en spansk match, fast denna gång är det från segunda division vi hämtar spelet. Många skador och kass form i ena laget gör att jag tar ställning här!

  • Match: Villarreal B – Murcia
  • Spel: Villarreal B
  • Odds: 2.15 @ betsafe
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20:00

Villarreal B har en knallform i segundan med tre vinster och ett kryss på de fyra senaste matcherna. Senast var man ut mot ett sånt bra lag som Cordoba och fixade 1-1 på hemmagräs. De tre segrarna innan krysset kom förvisso mot lite billigare gäng, men det är fortfarande lag som verkligen slåss för sin existens i segunda division som man slagit. Man har även hittat målet på slutet och gjort 8 baljor på dessa fyra matcher, sen har man inte släppt till särskilt mycket bakåt vilket självfallet ökar risken för att vinna matcher.

Man har samtliga spelare tillgängliga och behöver numer inte låna ut sina bästa spelare till ”stora” Villarreal. Joselu har varit uppe i primera division och känt på lite spel, en lirare som inte kommer fastna i segundan om vi säger så.

Joselu - en klasslirare i segundan.

Murcia går riktigt illa just nu och har radat upp förlusterna på slutet. Lagen man fått stryk av är heller inga märkvärdiga lag utan Numanci, Las Palmas och Xerez. Dessutom spelade man 0-0 i en träningsmatch mot Färöarna innan dessa förluster, vad det nu säger om Murcia eller Färöarna låter jag vara osagt. Helt klart är iaf att man haft problem med att hitta målet på slutet, då man endast mäktat med två ynka mål på de tre senaste ligamatcherna. Och tro inte att man då har det bättre bakåt i banan, för sex insläppta mål på dessa matcher är givetvis inte godkänt.

Skadeproblemen är enorma rapporteras det om i spanska tidningar, och Murcia får laborera lite i startelvan. Francisco Molinero, Nico Varela, Ruben Parraga, Juan Aguilera, Ricardo ”Richi” Perez och Kike Garcia är alla skadade och missar denna match. Nu har ett par av dessa gått långtidsskadade men det är givetvis ingen snygg lista man visar upp.


Jag tycker att det här spelet känns riktigt bra nu på förhand. Villarreal B har samtliga spelare till förfogande och har knallform i ligan. Murcia dras med en hel del skador och saknar form totalt. Kan detta sluta på ett annat sätt?

/e@sy