Åtta matcher från den spanska primeran ska avsluta den här säsongen denna söndagkväll. En ruggigt viktig match på El Madrigal kan avgöra de ”gula ubåtarnas” öde, ett lag som i flera år har prenumererat på platserna i den övre halvan av tabellen kan tvingas ta klivet ner en division. Atlético står för motståndet och de rödvit randiga vann Europa League så sent som i onsdags. Hur mycket energi krämade man ur i den matchen?

  • Match: Villarreal-Atlético Madrid
  • Spel: Villarreal, draw no bet
  • Odds: 1,73 @ Ladbrokes
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 21.00

Som de flesta säkert har märkt så har Villarreal ingen lysande säsong bakom sig. Den inte alltför breda truppen har inte klarat av att hantera alla skador på diverse nyckelspelare under säsongens gång där den på Giuseppe Rossi har varit ett tungt och hårt slag mot laget. I överlag så anser jag ändå att laget känns vassare än många av de andra lagen på närliggande positioner i tabellen. Man äger mycket boll i matcherna men det är något man inte har fått alltför mycket utdelning för alla gånger.

Men vad man har gjort och inte har gjort i de 37 tidigare ligamatcherna spelar ingen större roll ikväll inför den 38:e och sista ligaomgången. För att vara på den säkra sidan och försvara sin plats i primeran så skulle 3 poäng vara högst välkommet även om ett oavgjort resultat skulle räcka oavsett hur det går i de övriga matcherna, dvs Getafe-Zaragoza samt Vallecano-Granada.

Atlético däremot kan summera den här säsongen med stor glädje. Som bekant vann laget Europa League nu i onsdags vilket är väldigt stort för ett lag som inte inledde säsongen på allra bästa sätt. Man var sådär ”Atlético-ojämnt” som bara dom kan vara men laget har klättrat i tabellen och spelat betydligt stadigare under Diego Simeones ledning.

Madrids andra lag kan faktiskt nå kvalplatsen till CL, men då får inte Malaga vinna sin hemmamatch mot bottenlaget Sporting Gijon samtidigt som man måste slå ett högmotiverat Villarreal. Det återstår att se om man klarar av att ställa om efter onsdagkvällens firande.

Får vi se den gula ubåten fira på nytt?

I Villarreal-lägret återfår man Cani medan De Guzman är avstängd. Har funnits frågetecken kring den gamle generalen på mitten, Marcos Senna, men han ska hinna kurera sig och komma till spel, sägs det. Tillskillnad från EL-finalen samt förra helgens ligamatch för Atléticos del så får man tillbaks Tiago, Alvaro Dominguez och Salvio i spel. Arda Turan och Luis Perea saknas.

Just när dessa lag brukar mötas så brukar det bli riktig raggarfotboll med mål till höger och vänster. Förväntar mig en något mer tillknäppt inledning den här gången med ett Villarreal som säkerligen inte vill hamna i ett underläge. Samtidigt så ska det bli intressant att se hur ett segerrusigt Atlético reagerar när man får rapporter om att Malaga har gjort mål och kanske ryckt i sin match, för då har man verkligen absolut noll att spela för. Jag misstänker att vi kan få se det scenariot.

Något säger mig att Villarreal kommer lösa detta. Man måste få ut det allra sista man har i det här mötet och man har ett tillräckligt bra och rutinerat lag för att ta sig an den här uppgiften. Man ska komma ihåg att man är svårslaget hemma på Madrigal där man endast har förlorat 2 av 18 ligamatcher, med poäng mot både Real Madrid och Barcelona. Hemmasegern spelas men med insatsen tillbaka vid ett oavgjort resultat.

/Puyol