Mycket fin match i afton då Athletic från Bilbao gästar Villarreal på El Madrigal. Den gula ubåten ser riktigt bra ut för dagen och man fortsätter pumpa in mål vare sig det är ligaspelet eller cupen. Blir ett målspel på hemmalaget här!

  • Match: Villarreal – Athletic Bilbao
  • Spel: Villarreal över 1,5 mål
  • Odds: 1,82 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Villarreal fortsätter imponera stort och är nu uppe i 14 raka tävlingsmatcher utan förlust om vi räknar in ligaspelet samt olika cuper. Man är otroligt giftiga framåt och har inte gått mållösa från en fotbollsplan på 21 raka matcher. Det finns en otroligt fin bredd och det har inte riktigt spelat någon roll vilka som spelat framåt, målen kommer ändå. Men idag är det ligamatch och då trycker man ut det bästa som finns. Det innebär förmodligen Vietto samt Uche framåt med kantspringare i Jonathan dos Santos och ryssen Cheryshev. Villarreal har passningsspelet som sin stora styrka och hemma på El Madrigal brukar man verkligen nöta ner sitt motstånd.

Hos hemmalaget stryker vi idag Jokic, Hernán Pérez och Marín som gått skadade en längre period. Inte heller Trigueros kommer till spel då han är avstängd. Inga tyngre avbräck i mina ögon.

Villarreal_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao avancerade i Copa del Rey tidigare i veckan, men matchen förlorades och det har varit många förluster på slutet för baskerna. Fyra förluster har det blivit på de fem senaste ligamatcherna och spelet har inte alls sett särskilt lovande ut. Senast blev det en hemmaförlust mot Elche (1-2) och det fina passningsspel som Athletic brukar ha fungerade inte alls. Det var felpass på felpass och när Elche vände spelet så var det mycket virrigt i baskernas försvarsspel. Mycket handlar om Laporte i försvarslinjen och det har märkts lite mot bättre motstånd att det inte håller att enbart luta sig mot Laporte. Athletic trivs med mycket boll men idag tror jag man istället får inrikta sig på att kontringsslå Villarreal, vilket är en nackdel för gästerna.

Hos Athletic stryker vi Muniain som är avstängd efter några mindre väl valda ord mot en domare. Vi sätter även frågetecken för San José och Iraola som dragits med mindre skavanker på slutet.


Villarreal är formstarka och hemma på El Madrigal så sätter man alltid upp ett högt passningstempo och börjar bearbeta sitt motstånd. Kikar vi till de fem senaste hemmamatcherna för Villarreal så har man misslyckats med den här linen en gång, i en match mot Valencia (1-3) som man tokdominerade. Jag tror man löser två strutar här och testar en medelinsats på spelet.

/e@sy