Match på härliga El Madrigal i afton där Villarreal ska försöka vända på ett 3-2 underläge från första mötet på San Mames. Det borde innebära ett väldigt offensivt hemmalag och med kontringsskickliga basker på andra sidan så räknar jag med mål. Häng på!

  • Match: Villarreal – Athletic
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Villarreal radar upp segrarna i ligaspelet där man har fem raka vinster och placerar sig på en fjärdeplats just nu, endast en pinne bakom Real Madrid. Men jag är inte imponerad av Villarreal trots detta, då jag tycker att man haft en stor portion tur i sina vinstmatcher. 2-0 hemma mot Sporting Gijon är ett exempel på detta, där Sporting var det klart bättre laget under matchen utan att få in bollen. Endast 16 insläppta mål från den gula ubåten må se vackert ut på papper, men jag tycker inte att försvarsspelet håller någon högre klass. Det fick vi även se i första mötet på San Mames där Athletic vände 0-2 underläge till vinst med 3-2. Ett resultat som innebär att vi troligen får se ett mycket offensivt hemmalag idag som måste gå för mål. Det tillsammans med en del defensiva avbräck och ett mycket kontringsskickligt lag på andra sidan gör att jag tror på mål här. Från mittfältet och framåt har ändå Villarreal mycket kompetenta herrar.
Adrian, Bonera och Jaume Costa går skadade och kommer inte till spel, vidare så är Mario avstängd. Avbräck främst defensivt med andra ord.

Villarreal_200x200Athletic_200x200

Athletic Bilbao har varit lite tvärtemot Villarreal på slutet då jag tycker att baskerna spelat en mycket bra fotboll utan att få direkt utdelning. Två förluster på de fem senaste matcherna, mot Atletico (1-2) och Sevilla (0-2), där jag tycker att båda två är oförtjänta. Men det har varit lite darrigt defensivt på slutet och det är givetvis något som vi gottar oss åt med överspelet ikväll. Laporte har inte alls kommit upp i nivå den senaste tiden och om inte han är på topp så är det inget bra försvar som baskerna har. Framåt är det dock andra bullar, där finns det kvalité så det räcker och blir över. Williams har visat strålande form på slutet och sedan har vi även Susaeta, Muniain och Aduriz som säkerligen trivs i den här typen av matcher med mycket yta att jobba på. Helt klart ett avbräck att Raul Garcia åkte på en knäskada nyligen, men jag tror inte dagens matchbild hade passat honom i alla fall, för idag kan det löna sig med fart i kontringarna. Athletic är nämligen ruskigt kontringsstarka och det kan vara nyckeln till seger idag, tillsammans med fasta situationer där man också är väldigt starka.
Förutom Raul Garcia stryker vi även Elustondo och Ibai Gomez. Inga större avbräck de övriga två.


El Madrigal brukar bjuda på underhållande matcher och en bra matta, vilket jag tror öppnar för lite vilda västern i afton. Villarreal måste tåga på framåt för ett mål och om de lyckas med detta, ja då måste Athletic kliva på framåt. Över 2,5 mål känns riktigt bra här och en lite tyngre insats åker in.

/e@sy