Dags för returmöten i Europa League där Astana från Kazakstan tagit sig till Spanien och närmare bestämt El Madrigal. Villarreal vann första mötet med 3-0 och även fast man roterar en del här så är det klasskillnad på lagen. Testar ett handikapp på den gula ubåten.

  • Match: Villarreal – Astana
  • Spel: Villarreal -2 (asian handicap)
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Villarreal hade en mycket fin försäsong där man egentligen spelade ut varenda motstånd man mötte. Man har även fått en smakstart på ligaspelet där Levante besegrades med klara 2-0 i öppningsmatchen. Även kvalet till Europa League är man så gott som igenom, detta efter 3-0 på bortagräs mot Astana. Jag tycker den gula ubåten inledde lite trevande, men i slutändan så var det väldigt stor klasskillnad mellan lagen. Tränare Marcelino har sagt att han tycker det är viktigt att samtliga spelare är med och bidrar för laget, något som indikerar på en viss rotation ikväll, konstigt vore annars. Men han har även sagt att han absolut inte vill veta av några överraskningar, så jag tror definitivt inte att han trycker ut ett renodlat b-lag idag. Det blir nog en mix kan jag tänka mig, och även då är den gula ubåten flera klasser bättre än sina motståndare. Har man råd att låna ut spelare som Aquino och Pereira så innebär det att det finns spelarresurser i laget.
Uche klev av småskadad mot Levante i helgen och lär nog knappast spela här, vilket öppnar upp för anfallstalangen Vietto. I övrigt har man tagit ut en stark trupp till dagens match.

Villarreal_200x200

Astana slog ut AIK på resan hit, detta efter 1-1 på hemmaplan och sedan en 3-0 vinst på svensk mark. Inte alls några imponerande insatser man stod för i det dubbelmötet och jag tycker man var i ungefär samma klass som svensklaget. Desto tuffare blev det senast och även fast man vaskade fram ett par heta lägen så var det på det stora hela en rejäl klasskillnad. Man vet att det här dubbelmötet är så gott som kört, så man lär knappast komma heltaggade till El Madrigal i afton. Man hade sin chans att överraska på hemmagräs, vilket man inte alls lyckades med. Man har även en avstängning i mittback Anicic, som åkte på två gula kort i det första mötet. Något som knappast lär öka chanserna för gästerna.
Inte tagit del av några skaderapporter från Astana, men det spelar också mindre roll för mitt spel.


Även fast det här mötet redan är avgjort så tror jag att Villarreal kan segla iväg här. Man spelare en otroligt fin fotboll hemma på El Madrigal och även fast man kommer rotera så finns det gott om kvalité i laget. Med den konkurrens som råder i laget så kan det till och med vara bra för spelet att ge hungriga killar chansen. Vi testar en mindre insats på Villarreal -2, där det är insatsen tillbaka vid en tvåmålsseger.

/e@sy