Vi beger oss till El Madrigal för den sena matchen i la liga denna söndag, där den gula ubåten Villarreal tar emot Almeria. Villarreal är ett mycket bra hemmalag och jag tror inte gästerna har någon som helst chans på poäng idag.

  • Match: Villarreal – Almeria
  • Spel: Villarreal -1,5 (asian)
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Villarreal har väl inte direkt övertygad inledningsvis på säsongen då man placerar sig på en åttondeplats i tabellen med 11 inspelade poäng. Men vi ska komma ihåg att laget haft ett mycket tufft spelprogram, så jag tror man är relativt nöjda hur som helst. Det är hemma på El Madrigal som man brukar plocka merparten av sina poäng och jag tycker man allt som oftast spelar en mycket bra fotboll här. Nu har man endast plockat en seger av tre möjliga på hemmaplan hittills denna säsong, men det finns en mycket bra anledning till den skrala utdelningen. Man har nämligen stött på både Barcelona (0-1) och Real Madrid (0-2) hemma på El Madrigal, och trots inget mål framåt så har man gjort två mycket bra matcher. Villarreal kommer slåss om en europaplats i slutet av säsongen och jag tycker det finns en väldigt bra balans hos det här laget. Man har värvat många talanger och har i nuläget en riktigt bra konkurrens på mittfältet, vilket självklart bara är positivt. Moi Gomez gjorde två mål i senaste segermatchen mot Celta Vigo (3-1) och han är bara en av väldigt många talanger som finns i det här laget. Mixar vi sedan ihop det med spelare som Uche, Gio dos Santos, Cani och Bruno så har vi ett mycket farligt lag. Man har allt som oftast ett dödande passningsspel hemma på El Madrigal och jag tror att Almeria får det svårt att hänga med i svängarna här.
Musacchio, Rukavina och Jokic stryks från dagens match med skador, alla tre försvarsspelare.

Villarreal_200x200almeria

Almeria har gjort det förvånansvärt bra hittills och placerar sig just nu på en 11:e plats, två pinnar bakom Villarreal. Men man har haft ett mycket gynnsammare spelprogram och i slutändan så tror jag faktiskt att laget kommer få slåss ordentligt för att hålla sig kvar. Jag tycker att det saknas klass på samtliga positioner i Almeria och man är definitivt inget lag för den övre halvan. Man har plockat två segrar på resande fot så här långt av tre möjliga, men det är inga segrar som imponerat på mig. Deportivo (1-0) är ett väldigt svagt lag och den vinsten drar jag därför inte allt för stora växlar på. Desto mer imponerande är det att plocka ner Real Sociedad (2-1) på Anoeta, men i ärlighetens namn så förtjänade man inte ens en poäng i den matchen. Man kommer närmast från ett 2-2 resultat mot Elche på hemmagräs, där Tomer Hemed räddade poäng med endast sex minuter kvar. Just denna Hemed tycker jag är en väldigt slätstruken anfallare som inte håller i la liga. Han hade någon enstaka bra säsong i Mallorca, men på det stora hela tycker jag att han är usel. Det är inte en anfallare som kan göra något på egen hand, och det tror jag är något som behövs i Almeria den här säsongen. Jag tror som sagt att man kommer få stora problem med hemmalagets passningsspel idag, ett passningsspel som man inte upplevt i någon annan match den här säsongen.
Inga skadebekymmer hos gästerna som lämnar Zongo, Mane och Thievy utanför matchtruppen.


Villarreal är normalt sett mycket starka på hemmaplan och jag tror definitivt man tar sin andra hemmaseger för säsongen här. Visst har man lite skadebekymmer i de bakre leden, men samtidigt så tycker jag inte att Almeria bör hota allt för mycket framåt. Villarreal vinner detta och man gör det med ett par bollars marginal!

/e@sy