Match på El Madrigal denna söndag då nykomlingarna Villarreal och Almeria drabbar samman. Hemmalaget är stora favoriter om vi kikar till oddsen och jag tror man kommer visa varför.

  • Match: Villarreal – Almeria
  • Spel: Hemmalaget över 2,5 mål
  • Odds: 2,33 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Villarreal är som sagt nykomlingar i la liga och placerar sig på en mycket fin femteplats för tillfället på 34 inspelade poäng. Det betyder att man är hela 15 poäng framför kvällens motståndare och givetvis är man mer än nöjda med den inledningen. Man ska även vara nöjda med spelet som varit otroligt bra i nästan varenda match jag kikat på den gula ubåten, där boll efter backen är något man man behärskar till fullo. Laget har toppform och även fast man åkte ur cupen tidigare i veckan så ska vi komma ihåg att man ställde en väldigt svag elva på planen där. I ligaspelet har man två övertygande segrar i ryggen, där både Rayo Vallecano (5-2) och Sociedad (5-1) har fått sig en varsin lektion i fotboll. På topp i dagens match lär två stekheta spelare starta, nämligen Ikechukwu Uche och Giovani dos Santos. Uche har gjort fem mål på de två senaste ligamatcherna och ”Gio” var helt enorm i matchen mot Sociedad, där han stod för två mål och två assist.

Det har varit lite frågetecken för Gio de senaste dagarna men det sägs att han kommer kunna spela den här matchen. På skadelistan för Villarreal har vi Cani, Pantic, Farinós och Iniguez.

villarrealuche

Almeria har inte varit en lika lyckosam nykomling och placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket just nu. med tre poäng till godo på Valladolid under strecket. Man har haft ganska fin form på slutet med vinster mot bland annat Betis (1-0) och Granada (3-0), men i senaste omgången åkte man på en ordentlig käftsmäll. Man fick stryk med tennissiffror mot Athletic (6-1) på bortagräs, men egentligen är det inget som överraskar mig särskilt mycket. Almeria har visat att man inte har en hållbar defensiv mot de bättre lagen och Villarreal är precis lika svåra på bortagräs som Athletic är. Man kommer bli satta under hårt tryck i den här matchen och då tror jag att målen kommer rulla in bakom en ganska medioker Esteban i buren. Det är även dåliga nyheter att man fortfarande har anfallare Rodri på skadelistan, Rodri som är Almerias bästa målskytt hittills på sex baljor.

Förutom Rodri saknar man även högerback Nelson som fortfarande går skadad.


Det ska inte vara något snack om saken här och jag tror Villarreal tar hand om bollen och går framåt. Man har anfallare som är fullpumpade av självförtroende och tio mål på de två senaste matcherna skojar man inte bort. Almeria har ingen defensiv som kan stå upp här och jag tror därför vi får se minst tre hemmamål. Spelas med en insats strax över medel!

/e@sy