Champions Hockey League går in i näst sista omgången. I grupp C kan vi få en direkt avgörande match när österrikiska Villacher tar emot schweizarna Servette och seger för hemmalaget är ett måste för att chansen att kunna nå slutspel ska finnas kvar.

  • Match: Villacher – Servette
  • Serie: CHL
  • Speltips: 2
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 4/5 units 
  • Spelstopp: 23/9, 19.30

Hemmalaget Villacher från Österrike står på sex inspelade poäng efter fyra spelade omgångar i gruppspelet. Detta efter två segrar och två förluster och ligger därmed på en tredje plats i gruppen. Med tre poäng bakom både ettan Frölunda och tvåan Servette som båda står på nio poäng. 
Villacher har tagit sina sex poäng genom att slå gruppens svagaste motstånd Briancon från Frankrike två gånger som skall tilläggas har förlorat samtliga matcher och har en horribel målskillnad på 5-20. Segersiffrorna skrevs till 2-1 i bortamötet och 4-1 på hemmaplan.
Villacher’s senaste match i Champions Hockey League spelades borta mot Frölunda. Där förlorade österrikarna med 5-2 i en ganska grinig match från bortalagets del med bland annat ett matchstraff.

Efter att Champions Hockey League spelade sina första omgångar så har den österrikiska ligan dragit igång. Där har spelet inte heller kommit igång fullt ut. Med fyra spelade matcher så har det resulterat i två segrar och två förluster och laget befinner sig på en sjätte plats med fyra inspelade poäng. Det ska tilläggas att ligan spelas i två poängsystem som i NHL.

I hemmaborgen Villacher Stadthalle så har Villacher bara spelat en match hittills i Champions Hockey League. Där slog laget som sagt Briancon med 4-1.

Villacher SV hämta (1)

Schweizarna Servette har avancemanget i egna händer. Med nio poäng så står laget på samma poäng som gruppettan Frölunda där skillnaden är målskillnad. Med tre segrar och en förlust på dom fyra inledande omgångarna och bara en målskillnad på plus fyra gentemot Frölunda’s plus tolv så gäller det att att ta sex poäng i de två sista omgångarna då laget har mött klart Frölunda. Det ska tilläggas att inbördes möten räknas i första hand vid samma poäng och efter det målskillnad.
Servette har slagit samtliga lag i gruppen. Den enda förlusten kom i returmötet mot Frölunda på bortaplan då laget föll med stort med 7-3.

Även den schweiziska ligan har dragit igång. Där Servette har vässat formen.. Med poäng i samtliga fem spelade matcher och segrar i fyra av dessa fem. Så leder det till att Servette ligger på en tredje plats med ett poäng bakom serieledarna Zurich som även har en match mer spelad.
Servette’s senaste match i CHL var borta mot Briancon. Där vann laget stort med 7-2.

Servette’s bortaspel har varit imponerande i början av säsongen där den enda förlusten på fyra bortamatcher i såsom NLA som i CHL är mot Frölunda och laget har nu tre raka bortasegrar. Om vi räknar med både den inhemska ligan och Champions Hockey League tillsammans.

Historia:
I tävlingssammanhang så har dessa två lag bara mött varandra en gång. 
Det var i den andra gruppspelsomgången där Servette var hemmalag och vann med 4-2. Detta efter att ha vänt ett 0-2 underläge från den första perioden.

Jag ser schweiziska Servette som favoriter i detta möte.
Detta för att Servette i grund och botten är ett bättre och stabilare lag. Men till stor del över hur lagen har presterat inledningsvis under säsongen. Servette har levererat i alla matcher utom i bortamatchen mot Frölunda då laget fick lite av en kollaps.
Servette har en del spelare med fina NHL meriter som bröderna Pyatt och Matt D’Agostini bland annat. 
Med en sån viktig match där Villacher måste vinna och kan inte ägna alltför mycket fokus på defensiven så ser jag att Servette har goda segerchanser då laget kan spela mer avslappnat då vid poäng så har laget i stort sett säkrat avancemang bland dom fem bästa grupptvåorna. Men samtidigt måste Servette vinna för att ha chansen att vinna gruppen. Då laget sannolikt räknar med att Frölunda besegrar Briancon.
Och med Briancon på hemmaplan i sista omgången för Servette’s del och bortamatch för Frölunda mot Villacher så har Servette goda möjligheter att även vinna gruppen om det blir seger i tisdagens match.
Servette har även det psykiska övertaget tack vare lagets fina vändning på hemmaplan då underläge 0-2 slutade 4-2.

Jag väljer därmed att spela raka tvåan på Servette till 2,05 hos bet365. Vill man köra lite säkrare så finns segrare inklusive övertid och straffar till fullt godkända 1,67 hos Betsafe.