Den gula ubåten Villarreal har tagit sig till Tjeckien för den sista gruppspelsmatchen mot Viktoria Plzen. Spanjorerna är redan klara för fortsatt spel i turneringen men reser till Tjeckien med en stark offensiv trupp. Frågetecken finns dock i försvaret och det tycker jag öppnar för mål i matchen.

  • Match: Plzen – Villarreal
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,82 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Viktoria Plzen inledde sitt Europa League-äventyr på bästa sätt med en stabil hemmaseger mot Dinamo Minsk (2-0), men efter detta har det gått utför. Fyra raka förluster innebär att Plzen nu är borta från fortsatt spel i turneringen. Jag har lyckats se en del matcher från laget i Europa League och tjeckerna är inte alls så dåliga som tabellen vill visa. De dominerade hemmamatchen mot Rapid Wien (1-2) och även senaste bortamötet mot Dinamo Minsk (0-1) var de det klart bättre laget. Vinster i dessa matcher och laget hade varit med i kampen om avancemang, så det är små marginaler ibland. Något vi kan slå fast är att Plzen är ett helt annat lag hemma än borta. Det kan vi även se i ligaspelet där laget har 7-1-0 på sina åtta hemmamatcher. Tränare Krejci har pratat om att lämna turneringen med värdighet och att laget kommer spela för de fantastiska fansen idag, vilket luktar offensivt upplägg. I en match där lagen inte har något att förlora har det en tendens att bli väldigt offensiv fotboll.

plzenVillarreal_200x200

Villarreal toppar gruppen just nu, på samma poäng som Rapid Wien, och har endast en gruppseger att spela om. Med en väntande match i ligan mot Real Madrid i helgen trodde jag att Marcelino skulle resa till Tjeckien utan flertalet nyckelspelare, men så är inte fallet. Matchtruppen han tagit ut ser mycket stark ut och framförallt ser den slagkraftig ut offensivt. På mittfältet hittar vi Bruno, Samu Castillejo, Samu Garcia, Jonathan dos Santos, Trigueros, Denis Suarez, Tomás Pina och Nahuel. Så där kvitter det lite hur Marcelino ställer upp, det blir ett starkt offensivt mittfält vilket som. Uppe på topp har Villarreal endast Soldado och Bakambu med sig, så det troliga är att dessa två startar i en 4-4-2 uppställning. Kikar vi defensivt finns det dock en del frågetecken då varken Bonera, Mario eller Jaume åker med till Tjeckien. Musacchio är tillbaka från långtidsskada och lär få speltid idag, vilket känns som ett ytterligare ett frågetecken. Dessutom lär det bli rotation på målvaktsposten.


Mycket snack om att Plzen ska spela för fansen idag, och då tror jag inte man kommer backa hem och låta Villarreal styra showen. Det öppnar för lite vilda västern ikväll och då ska vi kunna få se minst tre mål i matchen. En insats strax över medel åker in.

/e@sy