En vecka senare är det dags för returmöte och med ett resultat att gå på är kvällens hemmalag en enormt stor favorit till att avancera ytterligare en runda. Viktoria Plzen tar emot Napoli i Tjeckien med 3 bortamål att gå på och det borde räcka. Vill dock inte tro att det blir helt dött här och jag synar ett spel med 4/10 units.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Europa League
  • Match: Viktoria Plzen – Napoli
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,75 @ Nordicbet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 21.00

Viktoria Plzen, som leder den tjeckiska ligan i nuläget, stod för en hyfsad knall genom att nästintill säkra avancemanget redan på San Paolo där två sena mål bär ett stort värde här. Napoli, som är det laget närmast Juventus i jakten på Serie A-titeln, har gått ner sig en aning på slutet där man står utan seger i tre raka matcher och det med endast ett mål framåt.

Hemmalaget kommer till spel utan Marek Hanousek och Petr Bolek som är skadade senad tidigare. Italienarna från syd får klara sig utan Marek Hamsik och Pablo Armero.

I nuläget är det svårt att spekulera i vilken elva italienarna kommer ställa upp med. Napoli har dock åkt till Tjeckien med en väldigt stark trupp där Marek Hamsik är det mest kännbara avbräcket, kan även tänka mig att Edinson Cavani och Gökhan Inler sätts på bänken från start. I övrigt har man hyfsade alternativ, trots allt. Rent spontant är jag något frågande till motivationen, i det långa loppet, och jag tror inte man har något emot att åka ur den här turneringen, med tanke på uppförsbacken rent resultatmässigt, för att sedan lägga all kraft på den inhemska ligan.

Napoli hade totalt 24 avslut i det första mötet utan att lyckas få hål på tjeckerna, mycket tack vare att en kraftig majoritet av dessa skott inte ens träffade mål. Nu tror jag visserligen inte att man kommer vara uppe i samma antal ikväll, men man har definitivt kapacitet att åtminstone få med sig ett mål från det här dubbelmötet. Man har gjort mål i 8 raka bortamatcher.

Viktoria Plzen är inte färska i dessa sammanhang och var med i Champions League för inte alltför längesedan, även om det inte blev någon vidare framgång den gången. Att man har med sig 3 mål från Neapel är helt enormt och jag har en stark tro på att man kan straffa motståndarna vid minst ett tillfälle även ikväll. Man har gjort mål i 18 raka tävlingsmatcher på hemmaplan, vilket inkluderar ligaspel samt europeiskt cupspel.


I grunden en svåranalyserad match på förhand, men jag tycker att det känns vettigt att testa det här objektet med en insats strax under medel. Bortalaget kan, beroende på intresset, bli straffat i jakten på mål medan jag tror att även tjeckerna kan påverkas av att man faktiskt har råd med att släppa in två mål. Spelar på att båda lagen lyckas trycka dit minst ett mål.

/Puyol