Plzen överraskade hela Europa genom att enkelt slå ut Napoli med sammanlagt 5-0 över två matcher. Nu väntar enklare motstånd sett till laget men det kommer bli en oerhört jämn och tuff match!


Viktoria Plzen – Fenerbache
Spel: 1
Odds: 2.20 @ Ladbrokes
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Plzen stod som sagt för en ruskig bedrift i sextondelsfinalen när man slog ut topplaget Napoli från serie A. Man vann med 5-0 sammanlagt över två matcher där man spelade imponerande fotboll i båda matcherna. Fenerbache slog ut FC Bate Borisov från Vitryssland med sammanlagt 1-0 över två matcher. Man imponerade knappast men lyckades ta sig vidare via en straff i hemmamatchen som innebar 1-0.

Plzen har hunnit spela två matcher hemma i ligaspelet efter lagets uppehåll. Man vann den ena matchen och spelade lika i den andra matchen vilket innebär att laget fortfarande leder den inhemska ligan. Man spelade imponerande fotboll redan i Europa Leagues gruppspel där man vann gruppen före tvåan Atletico Madrid. Man vann alla tre matcherna på hemmaplan och hade 8-1 i målskillnad på dessa matcherna och nu senast slog man Napoli hemma med 2-0 så att laget trivs på sin hemmaplan är det inget snack om!

Fenerbache ligger trea i ligan hemma i Turkiet och har 2 poäng upp till Champions League platserna och 7 poäng upp till serieledarna. Man har haft två tunga matcher nu där man förlorat med 3-2 mot såväl Besiktas i derbyt som Trabzonspor i cupen efter att båda lagen har satt 3-2 målet i slutskedet av matchen. Sådana förluster tar givetvis hårt på psyket och frågan är om man lyckas ladda om batterierna till den här matchen. Fenerbache är överlag inget vidare starkt bortalag och jag tror man får det tufft här ikväll och man är säkerligen nöjda med en uddamålsförlust.


Viktor Plzen firar att man enkelt slagit ut Napoli!

Plzen får klara sig utan Limbersky här.
Fenerbache har ett tungt avbräck i mittfältaren Raul Meireles och Korkmaz.

Plzen har givetvis otroligt mycket självförtroende i laget efter att ha slagit ut Napoli och att man fortfarande leder ligan hemma i Tjeckien. Jag tror man kommer väldigt långt med det självförtroende i en match som denna då man på hemmaplan tar emot ett starkt motstånd i Europa League.. Plzen som är ruksigt hemmastarka bör vinna den här matchen inför sina hemmafans och Fenerbache är säkerligen nöjda med en uddamålsförlust för att sedan köra med full fart framåt på sin hemmaplan.