Champions League-fotbollen går in i ett avgörande skede där vi nu är framme i den absolut sista gruppspelsomgången. Grupp D är nästintill avgjord där avancemanget till åttondelsfinalerna står klart, däremot en position kvar att slåss om vad gäller fortsatt Europa-äventyr. Viktoria Plzen gästas av CSKA Moskva med ett hemmalaget som ska försöka tvinga fram ett resultat. En lägre insats testas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Viktoria Plzen – CSKA Moskva
  • Spel: Viktoria Plzen över 1,5 mål
  • Odds: 2,15 @ Ladbrokes
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 20.45 10/12

Viktoria Plzen kommer till spel med relativt god form, om man bortser från detta gruppspel där man alltjämt står på noll inspelade poäng, där man har vunnit fyra matcher i följd i ligaspelet med 13 gjorda mål framåt under denna period. Man har dock inte räckt till mot Sparta Prag som har varit suveräna i toppen av den inhemska tabellen. Man kan alltjämt fortsätta sitt Europa-äventyr med ett bra resultat här där huvudtränaren Pavel Vrba, som har varit väldigt framgångsrik sedan han tog över för drygt 5 år sedan, gör sin sista match för klubben denna tisdagkväll innan han tar över det tjeckiska landslaget. Hemmalaget kommer till spel med ordinarie matchtrupp.

CSKA Moskva hade chansen att säkra sin plats till fortsatt spel i Europa inför den senaste omgången hemma mot Bayern Munchen, men de regerande mästarna blev något för svåra. Ryssarna var formstarka sett till spelet i den inhemska ligan, efter en skral inledning, där man hade skrapat ihop fyra segrar i följd inför det mötet. Ett initiativ man åter ser ut att ha tappat där man nu har gått mållöst mot både Rostov och Kuban Krasnodar. De enda poängen i detta gruppspel togs dock mot kvällens motstånd vilket alltjämt placerar laget i ett bra utgångsläge inför fortsättningen. Till den här matchen saknas dock Seydou Doumbia, Mario Fernandes, Vassili Berezoutski och Aleksandrs Cauna.

PA_SOCCER-CZE_Man-City-1_6790441-6055398

Fortsatt spel i Europa (Europa League) är i potten. Ett möte mellan de två lagen som har släppt in flest mål så här långt under den här upplagan av Champions League-gruppspelet. Tjeckerna måste vinna samt förbättra resultatet i föregående möte, en match som förlorades med 3-2 i Moskva. Att man måste gå för att vinna kvällens möte med minst två måls marginal talar eventuellt för att det här kan bli en öppen match där hemmalaget successivt måste trycka på framåt. I anfallsväg anser jag att tjeckerna, som har visat upp målform mot inhemskt motstånd, har gjort hyfsat ifrån sig mot Moskva-laget i föregående match samt här senast i bortamatchen mot Manchester City, även om engelsmännen inte gick på max.

Plzen är fyndigt framåt och lär få större utrymme för sitt spel nu att jämföra med övriga motståndare man har i gruppen där kvällens uppgift känns mer överkomlig. CSKA Moskva har visat upp brister i försvarsspelet där jag anser att man har en tendens till att släppa till något för enkla mål. Samtidigt så har man av tradition, när man väl spelar på den här nivån, visat upp ett svagt bortaspel nu på senare tid. Noterbart att man har släppt in 2 mål eller fler i samtliga gruppspelsmatcher så här långt, så även under fjolårets gruppspel där man släppte in minst 2 mål i 5 av 6 gruppspelsmatcher. Ser man till bortaspelet under fjolårets gruppspel samt pågående Champions League-säsong släpper man in i snitt 3 mål/bortamatch (5 bortamatcher totalt).


Tjeckerna att lösa det antalet som krävs, återstår dock att se om det räcker. Viktoria Plzen att göra minst 2 mål i matchen spelas med en insats under medel.

/Puyol