Serieledande Plzen tar emot jumbon Budejovice här. I mina ögon ska det vara en enorm klasskillnad mellan lagen och jag har hittat ett bra spel här!


Viktoria Plzen – Budejovice

Spel: Plzen -2 (Asian handicap)
Odds: 1.85 @ Bet365
Insats: 7/10
Spelstopp: 20.15

Plzen spelar riktigt bra fotboll för dagen där lagets offensiv visar fin finess och kvalité. Man har gjort en riktigt bra säsong då man tog sig till åttondelsfinal i Europa League efter att ha kört över Napoli i 16-delen och i den inhemska cupen tog man sig till kvartsfinal men även där tog det stopp så nu har man bara ligan att fokusera på! Det återstår 5 omgångar och man leder som sagt serien men det är bara 2 poäng ned till tvåan Sparta Prag så man har inte råd att tappa några poäng nu… Plzens tränare har sagt i media att laget är väl förberett inför den här uppgiften och samtliga spelare vet vad som krävs av dem. Han tror man vinner den här matchen med ett par bollar om spelarna når upp till normal standard.

Formen är riktigt bra hos Plzen som radar upp fina insatser och segrar. Man har 4 raka segrar bakom sig varav de 3 senaste slutat med seger med 2 mål eller fler vilket talar för mitt spel här. Man har spelat härlig offensiv fotboll i dessa matcherna där man skapat mängder av chanser. Nu ställs man mot seriens sämsta lag och då ska givetvis målchanserna radas upp igen och nu är det dags för laget att visa effektivitet i avsluten. I senaste matchen körde man över serietrean Jablonec med 3-1 på bortaplan och det var ett rejält formbesked av Plzen!

Budejovice ligger sist i tabellen och har stora bekymmer för dagen. Man har 4 poäng upp till säker mark så visst måste man försöka ta poäng även om motståndarna heter Plzen men frågan är om inte det straffar sig om man försöker gå offensivt i den här matchen. Formen är riktigt usel för laget som har 1 seger och 4 förluster på sina 5 senaste matcher. Värt att nämna är att man åkt på stryk med 2 mål eller fler i 3 av dessa 4 matcher. Det är framförallt i bortaspelet som laget har stora problem och man har rasat ihop flera gånger den senaste tiden efter att man hamnat i underläge. Jag tror på ett liknande scenario här då man kommer vara rejält tillbakapressade av Viktoria Plzen. Efter uppehållet har laget spelat 5 bortamatcher och resultaten talar sitt tydliga språk: Förluster med 0-2, 0-4, 0-4, 1-3 och 0-0. Bland motståndarna här ligger det bästa laget på femteplats i tabellen så man lär knappast få det enklare när seriens bästa lag står för motståndet…


Marek Bakos fick äntligen göra mål i förra matchen,
lossnar det för honom här?

Plzen har inga nya skador att oroa sig över utan man saknar fortsatt bara sin långtidsskadade trio Adamov, Štípek och Hanousek.
Budejovice har tunga avbräck till den här matchen då man saknar viktige försvararen Mkoyan samt mittfältarna Malakyan och Rýdel här.

Summering:
Känslan är att Viktoria Plzen ska vinna den här matchen enkelt då man är flera nivåer bättre än dagens motstånd. Man har spelat riktigt bra fotboll ett tag nu och man har bara ligan att fokusera nu för tiden och den ska man vinna till varje pris! Det återstår 5 omgångar och man har bara 2 poäng ned till tvåan Sparta Prag så en seger här är otroligt viktig för laget som lär sätta full gas framåt redan från start för att döda matchen så tidigt som möjligt. Budejovice har ett par avbräck här plus att man har ruskigt dålig form där man ofta åker på storförluster, framförallt på bortaplan. Man har en tendens att tappa huvudet så fort man hamnar i underläge och får Plzen in ett tidigt mål här så tror jag siffrorna kan springa iväg ordentligt! Man är vassa i offensiven och det har man visat den här säsongen då man gjort flest mål i av alla lagen i serien och nu ställs man mot seriens sämsta lag. Förra säsongen vann Plzen hemmamötet med 4-0 mot Budejovic