Sista omgången av Europa League ska spelas och i Tjeckien möts två lag som redan är klara för fortsatt spel. Det handlar alltså bara om vilka som ska knipa förstaplatsen och vilket lag som har mest motivation. Ena laget ställer över en bunt nyckelspelare och kommer få det svårt här!

  • Match: Plzen – Atlético
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Viktoria Plzen har imponerat i Europa League och är alltså tillsammans med Atlético klara för fortsatt spel. Det är alltså bara gruppvinsten på spel och det är inte så bara om man ser till fortsättningen av EL. Som gruppetta slipper man givetvis andra gruppettor och även de bästa tredjeplacerade lagen av Champions League. Så jag förväntar mig ett hungrigt hemmalag här som behöver en vinst för att ta sig om Atlético och vinna gruppen. Man har vinteruppehåll i ligan så man behöver inte vila några spelare här och man har presenterat en bra trupp till kvällens match. Jag tycker det här laget ska ha en väldigt bra chans mot ett b-betonat Atlético och jag tror stenhårt på att man gör mål i kvällens match.

Tänkbar startelva:

Kozacik, Reznik, Prochazka, Sevinsky, Limbersky, Darida, Cisovsky, Rajtoral, Kolar, Horvath och Bakos.

Atlético har gått riktigt bra i Europa League om man ser till att laget ligger etta och har skrapat ihop tolv poäng. Men jag tycker insatserna har varit otroligt dåliga och det beror givetvis på att man spelar med ett b-lag i den här turneringen. Ingen skillnad idag då man lämnar Rodríguez, Filipe Luis, Falcao, Godín, Arda, Mario Suárez och Gabi hemma. Backlinjen kommer förmodligen bestå av Cisma, Diaz, Pulido och Silvio idag, och det är ingen backlinje som skrämmer slag på någon anfallare direkt. Framåt i planen har man dock en del vassa spelare med idag och det kan utnyttjas när Plzen måste trycka på för en seger. Koke, Raul Garcia, Adrian och Diego Costa förväntas starta matchen och då känns ett mål för bortalaget spikat.

Tänkbar startelva:

Asenjo, Cisma, Diaz, Pulido, Silvio, Emre, Tiago, Koke, Garcia, Adrian och Costa.


Plzen måste gå för vinst och kan mycket väl vinna den här matchen med tanke på backuppsättningen Atlético reser med. Men samtidigt har bortalaget en hel del offensiv kvalité med i truppen och att båda lagen ska göra mål känns som det bästa spelet!

Testar även 2/10 units på Plzen över 1,5 mål – 2,37 @ bet365.

/e@sy