ATP Challenger Tour är det sista som avrundar tennisåret och öppningsmatchen mellan Hanescu och Bedene är helt felvärderad.

  • Match: Victor Hanescu ROU (64)– Aljaz Bedene SLO (98)
  • Spel: Bedene +1,5 set
  • Odds: 1,53 Unibet
  • Units: 7/10
  • Liga: ATP Challenger Tour Finals
  • Spelstopp: 18:00

 

Det är två grusspecialister som ställs mot varandra i öppningsrundan. Egentligen är hela högen grusspelare i den här turneringen och det är bara två av dem som kan spela inomhustennis. Den ena är Bedene.

Victor Hanescu är rankad 64a i världen men är en poängplockare av rang. Det finns inte en liten sydamerikansk Challenger-turnering som han inte spelar och det är just därför han är i slutspelen nu. Tråkigt bara att underlaget är snabbt och inomhus vilket kan komma att kasta ett löjets skimmer över Rumänens insats.

Av årets åtta inomhusmatcher har Hanescu vunnit två i raka set. Den ena mot en sanslöst omotiverad Gulbis och den andra mot en orankad ryss. Hur han kunde slå Gulbis i raka set är visserligen en stor gåta, men det är väl just Gulbis om något som ens kan vara så ojämn att han ena dagen förlorar mot Hanescu inomhus och nästa dag vinner mot Berdych på gräs.

Aljaz Bedene fick problem med vänstra benet under ATP Wien. Något som plågade honom i den nästkommande turneringen i Schweiz. Men bortser man från den har Bedene tagit set i 13 raka hardcourtmatcher. Det är alltså stats som Hanescu skulle drömma om att få uppleva.

Slovaken spelar ett mer hardcourt-anpassat spel med större variation medan Hanescu är helt fast i grusspelet.

Bedene har 44 vinster och 20 förluster på hardcourt jämfört med Hanescus 102/130.

 

Spelar även 1/10 unit på rak vinst till 2,40 på Unibet.