Vicenza tar emot Lanciano på hemmaplan, efter att ha haft tre raka bortamatcher med blandade resultat, men normalt sett så är det på hemmaplan man brukar göra sina bästa matcher även om man haft det väldigt svårt den här säsongen. Man möter dock ett Lanciano som ligger näst sist i tabellen och som är det näst sämsta bortalaget i hela serien. Dessutom har man tappat viktiga spelare i januari-fönstret. Vicenza ska bara vinna detta kan man tycka.

  • Vicenza – Lanciano
  • Spel: 1
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Odds: 8/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Vicenza kommer en förlust och en oavgjord match där man, om det fanns någon rättvisa skulle tagit minst en seger tycker jag. Men nu är det som det är och det är bara ta en seger här istället, för man har absolut blivit bättre nu i januari. Mycket beroende på att man fått in några fina nyförvärv såklart, som höjt kvalitén i laget. Att hemmaspelet gått lite knackigt denna säsong är såklart inte bra. Men som jag sa, med nya spelare i truppen så har man fått en nytändning som jag tror var behövlig. man spelade också en hemmamatch mot Modena i januari med några nyförvärv och visst vann man den matchen (2-1). Nu möter man ett lika dåligt bortalag som Modena är i form av Lanciano. Som dessutom tappat ett par viktiga spelare. Nä jag tycker att Vicenza har mycket bättre chans än det odds vi får idag så det är bara att hugga.

Man får tillbaka viktige backen Sampirisi här, även nyförvärvet Ebagua är tillbaka efter avstängning. och man har flera andra nyförvärv i truppen som är en ganska bra sådan. Absolut ett lag som borde vinna mot ett Lanciano som tappat fart.

vicenza    Virtuslanciano

Virtus Lanciano ligger näst sist i tabellen och det ser inte bra ut för klubben och man lär troligen åka ner. Och formen är klart nedåtgående också. Visst att man vann i sin första match 2016, men det gjorde man för att motståndarna Pro Vercelli fick ett rött kort i första halvlek och man kunde sedan göra 1-0 i 88e minuten som blev slutresultatet. Innan det röda kortet var det Pro Vercelli som var det bättre laget. efter den matchen så har man två raka förluster, först mot dåliga Ascoli på bortaplan (1-0) där man visserligen var hyfsat bra med, men samtidigt mot ett lika dåligt lag som dom själva. Men framförallt nu senast hemma mot Trapani, som ju sällan gör det jättebra på bortaplan, där man torskade med 0-3 och det var inget snack egentligen.

Och inte så konstigt att man tappat i form heller då man blivit av med några tongivande spelare nu i januari. Vi snackar centrala ordinarie spelare som mittbacken Mammarella, centrala mittfältarna Paghera och Di Cecco samt bäste målskytten Piccolo längst fram. Han gjorde 8 mål i Lanciano, den som gjort näst mest ligger på 2 mål. Och man har inte tagit in spelare som är på samma nivå tycker jag, så det är ett klart försämrat Lanciano vi har. Som dessutom är det näst sämsta bortalaget i ligan med facit 0-3-9 och målskillnaden 8-21. Ja ni förstår ju varför jag inte tror ett dugg på Lanciano idag, eller ens i framtiden. Man har även mittfältaren Bacinovic borta till denna match vilket är ett avbräck och även nyförvärvet i backlinjen Salviato saknas, som är tänkt som en startspelare.

—————————————————————————————————————————————————————

Vicenza har värvat bra nu i januari och man har spelat bra på sistone. Tror man fått en nytändning helt klart. och normalt sett brukar man vara bra på hemmaplan och jag tror man har jättestora chanser att ta 3 poäng idag. man möter ett Lanciano som tappat flera viktiga och tongivande spelare nu i januari och inte ersatt dom på ett bra sätt. Formen är även klart nedåtgående och deras facit på bortaplan är skrattretande. Jag spelar Vicenza att vinna till oddset 1.75. Det blir en tung insats på det. Jobba!

/ L’orso