Det var ett tag sen men nu tar jag tag i en Serie B match igen och det är den mellan topplaget Vicenza som på hemmaplan möter bottenlaget Virtus Entella. Vi har ett hemmalag som har tunga anfallare borta till denna match och som är oerhört svåra att göra mål på när dom spelar på hemmagräs. Man ska alltså möta ett Entella som slåss för överlevnad men som också har en tung anfallare borta till den här matchen vilket hade behövts då dom är usla på göra mål på bortaplan. Mitt spel är ganska givet här, häng med!

  • Vicenza – Virtus Entella
  • Spel: Under 2.25 mål
  • Odds: 1.90 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Vicenza har alltså ganska bra läge att knipa den där sista direktplatsen upp till Serie A, man ligger just nu 2 poäng bakom Frosinone som innehar direktplatsen och 1 poäng bakom Bologna som ligger där emellan. 4 matcher återstår och då är denna match en sådan man bör kunna vinna normalt sett eftersom man är väldigt starka på hemmaplan. Framförallt släpper man in väldigt lite mål, bara 11 stycken har ramlat in på 19 matcher vilket är ett oerhört stabila siffror. Oftast brukar man vinna med 1-0 eller 2-0. Man har hållit nollan i 11 av de 19 hemmamatcherna, känn på den.

Nu när även den överlägset bäste anfallaren Andrea Cocco (17 mål) saknas på grund av avstängning så känns det som ett jätteavbräck offensivt, lägg även till att man saknar en annan anfallare i Antonio Ragusa (3 mål) som också är avstängd. Nu står man där med yngre förmågor som säkert kan peta dit nån ifall dom gör sin bästa match någonsin, men nja. Men samtidigt skulle det inte förvåna mig ifall dom gick och vann med just 1-0 eller 2-0 ändå, mest på grund av att dom är ett bättre lag.

vicenza_200x200    virtusentella

Virtus Entella slåss för sin överlevnad där nere men det lär bli en tuff match denna dag då man möter ett hemmastarkt Vicenza med ett benhårt försvar. Fast å andra sidan lär deras största fokus ligga på att vara så solida bakåt som dom varit senaste tiden gentemot vad dom var tidigare då det läckte bakåt. Offensivt så har man bara gjort 1 mål på de 6 senaste matcherna vilket såklart inte håller ifall man ska klara sig kvar. Och även om man såklart vill ha alla poäng så kanske man kan vara hyfsat nöjda med 1 poäng denna dag eftersom det skulle räcka ganska långt ändå, då det är hyperjämnt där nere i botten.

Och om den offensivt biten, främst på bortaplan, inte håller måttet så behöver man verkligen en spelare som Ferdinando Sforzini (6 mål) som har oerhört mycket rutin från Serie B och dess karaktär, men han är faktiskt avstängd och spelar inte idag. Tro det eller ej men han är den som gjort flest mål denna säsong för Entella, med sina 6 mål. Ja ni hör ju. Saknas gör även mittfältaren Stefano Botta och anfallaren Antonio Rozzi. Positivt för laget är dock att den oerhört rutinerade förstemålvakten Ivan Pelizzoli är tillbaka från skada som hållit honom borta sen slutet på november. Sen hur fysiken är låter jag vara osagt, men det vi vet är ju att fysiken på målvakter inte är lika viktigt som på en utespelare, och rutinen är desto viktigare hos en målvakt så det är ju ett plus ändå.

Nä det lär inte bli någon sprakande tillställning. Mycket viktiga poäng står på spel och båda lagen lär sälja sig dyrt här. 1-0 eller möjligen 2-0 låter som troliga alternativ.


Vicenza är hemmastarkt och har ett tufft försvar att tränga igenom. Nu saknar man 20 mål framåt i form av Cocco och Ragusa vilket lär bli kännbart för offensiven. Men defensiven är riktigt bra och man kan absolut gneta till sig en 1-0 seger som flera gånger förr. Entella är bortasvagt och absolut inget sinne för mål. Defensiven har blivit något bättre senaste tiden också. Offensivt saknar man bäste målskytten Sforzini vilket är tungt. Jag spelar Under 2.25 till oddset 1.90. Halva vinst och halva insatsen tillbaka vid 2 mål. Och jag väljer att spela med en insats strax över medel. Kämpa!!

/ L’orso