Serie A är äntligen här igen och vi kör på direkt i matchen Verona-Roma, där jag tror vi får se mycket anfallsspel från båda lagen. Verona har sin absoluta styrka i anfallet vilket man också visat på försäsongen där man gjort en hel del mål, men samtidigt visat att man är sårbara bakåt. Roma har värvat riktigt bra offensiva kvalitéer inför denna säsong och man besitter en helt galet bra bredd i de offensiva delarna, bland annat så har man värvat in Edin Džeko från Man City. Hur ska detta sluta mållöst?

  • Verona – Roma
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.98 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Verona kommer troligen hamna på en mittenplats med risk för att vara inblandad i en eventuell streckstrid nedåt emellanåt. Räddningen är ifall nyförvärvet Giampaolo Pazzini på topp får en bra säsong tillsammans med att Luca Toni fortsätter att ösa in mål som han ju alltid gör. Dessa två högst upp utgör en riktigt intressant anfallsduo. Mycket erfarenhet och många mål i Serie A har dom i bagaget. Annars har man valt att satsa lite yngre med svenske Filip Helander som mittback och mittfältaren Federico Viviani. Tycker dock fortfarande defensiven inte är så vass och det är klart akilleshälen i Verona.

På försäsongen har man släppt in en hel del mål, men samtidigt gjort en del mål. Det är väl ungefär så det kommer vara under säsongen också. Men framförallt på hemmaplan så kan man slå alla lag ifall man har en bra dag, så starka är man då. För man har riktigt härliga fans i ryggen som kan bära dom långt. Man går sällan mållösa från Bentegodi och även om vi har ett Roma på andra sidan i premiären så tror jag absolut man kan göra mål.

verona_200x200    Roma

Roma har potentialen att gå hela vägen denna säsong helt klart, med tanke på att Juventus förlorat viktiga spelare och ersatt med spelare som har några frågetecken över sig inför säsongen. Roma har då inte legat på latsidan, som vanligt i och för sig, när man varit aktiva på spelare in och spelare ut nu i sommar. Men tycker framförallt man har värvat bra spelare och då främst i offensiven som ser riktigt bra ut just nu. In har man värvat Edin Džeko, Mohamed Salah och Iago Falque där de två sistnämnda gjorde riktigt bra intryck på vårkanten av Serie A i sina forna lag. Medan vi vet vad Džeko kan i sina bästa stunder. Tror även han kommer att passa perfekt in i Romas bygge. Nu är det han som är stjärnan nummer 1 i anfallet, om man bortser från den eviga stjärnan Francesco Totti då. Utöver dessa spelare så har vi även Victor Ibarbo, Gervinho och Adem Ljajic. Vi har alltså en riktigt bra bredd på den offensiva delen.

Ser vi till den defensiva är jag lite mer frågande. Man har bland annat värvat Arsenals målvakt Wojciech Szczesny som jag inte alls håller särskilt högt och hur passar han in i Serie A egentligen, mja nja. Sen kommer vi troligen få se en backlinje där ytterbackarna är två offensiva sådana, så kanske kan Luca Toni och Giampaolo Pazzini få bra med yta att jobba på. Här finns absolut risk att man får se någon boll rassla till bakåt. Å andra sidan så har man en riktigt bra offensiv och man borde vinna matchen. Kan mycket väl bli 0,1-2,3,4 eller något liknande. Man vann förövrigt en träningsmatch förra lördagen mot Sevilla med 6-4 och de offensiva värvningarna levererade direkt.

————————————————————————————————————————————————————–

Verona är inget lag att lita på alls bakåt, framåt har dom Luca Toni som nästan alltid öser in mål. Samtidigt har dom värvat en annan erfaren målskytt i form av Giampaolo Pazzini som säkert kommer göra sina 10 baljor denna säsong. På hemmaplan går man sällan mållösa dessutom. Roma har värvat riktigt bra och offensivt är man starkare än på länge. Man har dessutom riktigt bra bredd så ifall någon spelare sviker kan man slänga in andra spelare som är i princip lika bra. Nä jag tror vi får se en väldigt underhållande premiär av Serie A med två lag där offensiven är klart starkast. Jag spelar Över 2.5 mål till det fina oddset 1.98. Insatsen är strax över medel. Avanti!

/ L’orso