Vi har på sena eftermiddagen en riktigt intressant match mellan Hellas Verona och Napoli där det brukar vara väldigt hett mellan fans osv. Men jag tror vi kan få se en underhållande match på planen. Vi har ju ett Hellas Verona som är som bäst när dom får lira inför sin fanatiska hemmapublik. Samtidigt har vi ett napoli som spelare för spelare har ett bättre lag än Verona, men som dock har ett Europa League match i benen sen i torsdags. Jag tror vi får se fart och fröjd från båda håll. Häng med!

  • Verona – Napoli
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.70 @ Ladbrokes
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Hellas Verona gör sällan några matcher defensivt och det gjorde man inte heller senast mot Milan. Dock så har man ju inte sin styrka där utan det har man i offensiven vilket man visat gång på gång på gång. Faktum är att man i 18 av sina 26 matcher både gjort mål och släppt in mål och det är väldigt bra med tanke på det rekade spelet denna afton. Ännu bättre är statistiken på hemmaplan där hela 9 av 12 matcher slutat med att båda lagen gjort mål, gött.

Verona saknar idag mittfältaren Ionita på grund av avstängning, inget som jag tror påverkar så värst mycket vad gäller spelet som jag tror på. I övrigt så har vi skador på backarna Marquez och Marques vilket såklart inte är så himla bra även om dom kanske inte varit så framträdande under säsongen. Men framåt ser det bra ut och en Luca Toni i målform är alltid ett hot.

En vinst idag hade gjort att laget mer eller mindre är klart för Serie A nästa säsong samtidigt som en förlust inte är så skrämmande då lagen under inte tar poäng på löpande band direkt. Därför tror jag att man kanske vågar lite mer ändå, bara positivt i så fall för det rekade spelet.

verona_200x200     napoli_200x200

Napoli kommer från en match i Europa League där man vann mot Dynamo Moskva med 3-1, men det har varit mycket matchande nu senaste tiden, hela 4 matcher senaste 2 veckorna. Och kanske fick vi se prov på lite bristande i koncentration senast i ligan mot Inter hemma när man ledde enkelt med 2-0 i 70 minuter men sen helt plötsligt slutade man spela och slutresultatet blev 2-2. Visst man är farliga framåt men defensiven har sett svajig ut mest hela säsongen.

Inte blir det bättre när vi konstaterar att mittbacken Koulibaly inte kommer medverka i denna match på grund av skada. Det gör inte heller vänsterbacken Strinic och defensiva mittfältaren Gargano av samma skäl. Vi kommer få ett mittlås med Britos och Albiol vilket är ett hemskt mittlås för en toppklubb i Italien. Tycker dom är för dåliga för att spela i Napoli och jag vet att många håller med mig där.

Jag ser framför mig en underhållande målrik match där båda lagen gör mål. Målrika matcher har det blivit alla gånger mellan lagen sen Verona tog klivit upp förrförra säsongen och varför skulle det bli skillnad nu när Verona har en Luca Toni i målform och Napoli har Koulibaly skadad samt trötta ben från cupspel och Europa-deltagande.


Verona är som bäst på hemmaplan och man kommer troligtvis köra på som vanligt eftersom det är i offensiven man är som starkast. Dock så är ju defensiven mycket mer att önska och med farliga spelare i bortalaget så håller man knappast nollan. Napoli har mycket matcher i benen senaste 2 veckorna som borde sitta i tycker man. Dessutom skadade på bra defensiva pjäser i ett redan svajigt försvar. Jag spelar på att båda lagen gör mål till oddset 1.70. Insatsen får bli högre än medel. Kämpa!!!

/ L’orso