Verona förlorade ganska enkelt senast borta mot Napoli efter att ha fått rött kort innan halvtidspaus. Men nu har man ett gyllene läge att vinna över laget som lägger näst sist och därmed ta ett kliv närmare strecket. Och vi vet att man brukar spela mycket bättre på hemmaplan. Motståndarna Frosinone är seriens solklart sämsta bortalag och man har släppt in mest mål i Serie A. Dessutom har man nu båda mittbackarna avstängd. Tror Verona kommer ösa på rejält från start här!

  • Verona – Frosinone
  • Spel: Verona över 1.5 mål
  • Odds: 1.813 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Verona hade det tufft borta mot Napoli senast och förlorade med 3-0 efter att ha fått rött kort vid ställningen 1-0. Sen hade man såklart inte mycket att säga till om. Matchen innan borta mot Bologna fick man en skön seger (0-1) vilket gjorde att man närmade sig strecket eftersom samtliga lag kring strecket förlorade då. Och här går man såklart för seger vilket skulle innebära att man ligger 6 poäng från strecket med 5 omgångar kvar. Liket Verona lever alltså. Men det krävs seger här. Så räkna med ett offensivt Verona på hemmaplan, där man ändå spelat bra i många matcher denna säsong men fått dålig utdelning. Med tränare Del Neri har det offensiva spelet varit mer konkret än tidigare, och man kan se att spelarna verkar trivas bättre med det. Man spelar ett mer direkt spel och utnyttjar kanterna mycket vilket även passar bra huvudspelare som Toni och Pazzini som väntas starta längst fram.

Här saknar man mittbacken Souprayen vilket är ett avbräck defensivt, i övrigt saknar man reservanfallaren Fares. Så räkna med ett Verona som startar med en bra offensiv som jag tror kan skära djupa sår i ett Frosinone ur form.

verona    Frosinone_Calcio_logo

Frosinone är inne i en dålig period nu med 3 förluster och 1 oavgjord på de 4 senaste matcherna. Två av förlusterna har kommit på bortaplan med både 2 och 4 insläppta mål. Vi vet också att man är seriens sämsta bortalag med endast 5 poäng av 45 möjliga. man har dessutom släppt in 37 mål vilket är överlägset mer än något lag på bortaplan, vilket då logiskt sett gör att man släppt in mest i hela serien såväl hemma som borta. Jag har många gånger sagt att man inte har ett lag för Serie A, knappt ett topplag i Serie B. Så jag räknar kallt med att man åker ur. Och tror man kommer få bekänna färg när man möter ett offensivt Verona som har klart bättre spelare på många positioner. Det känns som att Veronas spel inte alls passar Frosinone och det kommer väl i så fall visa sig spelmässigt och troligen även på resultattavlan.

I bortalaget så stryker vi båda mittbackarna Ajeti och Blanchard som är avstängda, vilket är tunga avbräck. Man har även ordinarie mittfältaren Sammarco och anfallaren Dionisi skadade här. Vi vet sen tidigare att man tappade bäste mittbacken Diakite i januarifönstret dessutom. Nu verkar man starta med två mittbackar som sammanlagt spelat 7 matcher för klubben.

——————————————————————————————————————————————————————-

Verona har fortfarande chansen att klara sig kvar och vid seger skulle det inte skilja så mycket. Dessutom är i så fall vinsten mot en bottenkonkurrent vilket är bra. På hemmaplan brukar man spela bra och man har ett bra offensivt spel med tränare Del Neri. Finns inget annat än all in här för hemmalaget. Frosinone saknar båda sina mittbackar vilket är tunga avbräck. man är seriens i särklass sämsta bortalag och man har släppt in mest mål i serien. Dessutom ganska dålig form. Tror inte man står emot ett offensivt Verona här. Jag spelar Verona över 1.5 mål till oddset 1.813. Insatsen är lite över medel. Avanti Hellas!

/ L’orso