Western & Southern Financial Group Masters Day 2Kenny De Schepper mosade Juan Monaco i tredje rundan och har nu kommit lika långt som han gjorde 2010. Senast satt spelet säkert. Vi provar ett liknande idag.

 

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: Wimbledon
  • Match: Fernando Verdasco – Kenny De Schepper
  • Spel: Tiebreak i matchen
  • Odds: 1,61 @ bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 12.30

 

Fransmannen De Schepper är en kloss på över två meter med en av tourens tyngsta servar. Han kan utan problem skicka in servar i 240 km/h och har en bra variation och svårläst serve med serve-volley som ess i rockärmen. Hans volley är inte av världsklass men med tanke på situationerna han sätter motståndarna i så behöver den inte vara lika bra som t.ex Llodra eller Stepanek.

Mot Juan Monaco fick fransmannen in 76% av förstaservarna och vann även 76% av dessa och håller ungefär den statistiken ständigt. Då kan man tycka att han inte ska hålla sig breakfri under åtminstone et set.

På De Scheppers två matcher i Wimbledon har han bara blivit breakad en gång. Jag skulle tro att Verdasco ökar på den siffran någon, men ett tiebreak ska det bli.

Spanjoren Verdasco har imponerat ordentligt i Wimbledon. Vinsterna mot Benneteau och Gulbis var riktigt bra, även om letten inte riktigt bjöd upp till dans senast. Mot Benneteau hade Verdasco sjuka serve-stats med 97% vunna förstaservar efter de två första seten. Ute på banan krigar han som om livet stod på spel. Mot Benneteau spelade han taktiskt skickligt och tvingade fransmannens att försöka slå vinnare på backhandsidan. Samma taktik lär han sätta upp mot De Schepper och det ska mycket till för att han ska bli breakad.

Verdasco har tre tiebreak på tre matcher i Wimbledon jämfört med De Schepper som har två tiebreak på två matcher. Spelet ”tiebreak i matchen” känns väldigt troligt.

Hittills har spanjoren som sagt servat sjukt bra. Han släppte till en breakboll mot Gulbis och två mot Benneteau. Frågan är inte om Verdasco kommer att hålla serven, för det gör han. Allt hänger på De Schepper och det absolut troligaste är att vi får se minst ett tiebreak.