Malmö blev utbuade av sina hemmasupportrar efter första mötet som slutade mållöst. Räkna med ett revanschsuget lag här och Ventspils ser givetvis stora möjligheter att avancera nu när man har fördel av sin hemmaplan. Jag har hittat ett troligt spel här och det är inte något 1-x-2 spel, häng på!

Ventspils – Malmö FF
Spel: Flest mål i andra halvlek
Odds: 2.10 @ Bet365
Insats: 5/10
Spelstopp: 18.00

Ventspils stod för en mäktig defensiv insats mot Malmö i det första mötet då man spikade igen bakåt trots massiv Malmö-press genom hela matchen. Ventspils hara bara släppt in tre mål på sina fem senaste matcher och det säger en hel del om lagets defensiv. Nu har man chansen på sin hemmaplan men räkna inte med någon tokoffensiv från hemmalaget. Lagets tränare har betonat vikten av att ha samma inställning i det här mötet som i första mötet och prioritera att inte släppa in något mål för tids nog blir Malmö stressade och då kan Ventspils utnyttja detta. Jag tror man siktar på en mållös första halvlek för att utnyttja Malmös misstag i andra halvlek när de kliver upp än mer i banan.

FK_Ventspils     malmo

Malmö står inför en ruskigt viktig match och det är bara seger som gäller alternativt 1-1, 2-2 osv vilket leder till avancemang. Jag tror man kommer lyckas men det kommer knappast bli enkelt… Malmö hade märkligt svårt att luckra upp Ventspils försvar i det första mötet och nu möter samma defensiv igen. Jag tror man kommer lyckas men man kommer behöva jobba stenhårt för det. Man kan dock inte flytta upp hela laget för ett baklängesmål vore ödesdigert för Malmö mot ett ultradefensivt lag som Ventspils. Känslan är att det kommer bli en avvaktande första halvlek där Malmö har mycket boll och sakta men säkert växer in i matchen för att sedan avgöra i andra halvlek. Malmö lider av skadefrånvaron hos Molins, Thern och Helander här.

Kort summering:
Vi såg i första mötet mellan lagen att Ventspils är riktigt starka i defensiven och jag tror utan tvekan man kommer parkera bussen framför eget mål i första halvlek och satsa på kontringar på Malmö. Malmö i sin tur vill givetvis ha ett ledningsmål men de vet också hur förödande det kan vara att släppa in ett mål så jag har svårt att se ett tokoffensivt Malmö i första halvlek. Jag tror det blir tämligen avvaktande spel där lagen sakta men säkert växer in i matchen och 0-0 i paus. Andra halvlek blir mer öppen och lagen kommer försöka gå för seger, det här spelet känns klokt på förhand!