Feyenoord har haft en allt annat än en bra säsong men jag tror trots det att dom har goda möjligheter att vinna här i bortamatchen mot Venlo.

  • Match: VVV Venlo – Feyenoord
  • Tips: 2 (Feyenoord vinner)
  • Odds: 1,72 @Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 14.30 1/5

Analys:

Venlo ligger i botten av tabellen med 18 poäng på 32 matcher. Formen övertygar inte heller då laget har 0-2-3 på de fem senaste matcherna. Lägg därtill att laget inte vunnit på 7 matcher och samtidigt släppt in hela 14 mål på 4 matcher så lutar det onekligen åt en svår match här mot Feyenoord. Laget är ungt och får nog i första hand rikta in sig på fortsatt spel i högstadivisionen eftersom dom ligger på en kvalplats idag. På hemmaplan har Venlo 4 vinster på 16 matcher och även om laget ryckt upp sig en aning på slutet så skall dom inte ha några större chanser att rå på ett formstarkt Feyenoord.

Feyenoord har haft en usel säsong med tanke på vilka krav som finns på laget. Dom har tyvärr inte lika bra spelarmaterial som tidigare år men dom skall absolut ligga högre upp i tabellen än vad dom gör idag (10:e plats). Formen är bra med 3-0-2 på de fem senaste matcherna och det känns som att laget är inne i en formtopp. Senast vann laget med 3-1 hemma mot PSV och har nu hela 13-2 i målskillnad på 3 matcher, vilket bådar gott. Det krävs vinst i de återstående matcherna för att rädda lite av hedern den här säsongen och det tror jag att dom fixar. Dom börjar direkt här med att slå tillbaks nästjumbon på bortaplan.

Det är normalt sett klasskillnad mellan dessa lag och oddset duger till spel. Insatsen bör dock hållas nere något. Tomasson och svenskbekante Sören Larsen spelar i Feyenoord men har fått sparsamt med speltid. Håll istället koll på duktige mittfältaren Wijnaldum med 9 mål på 8 matcher.

Lycka till!

//Josef