En repris från fjolårets SM-final visas upp i Vida Arena när Växjö tar sig an Skellefteå. Två lag vars spel har hackat den sista tiden och för hemmalagets del är tabellplaceringen något överraskande innan vad man trodde innan säsongen. Nu blir det en riktig kraftmätning mot seriens bästa bortalag som har en rejäl revanschlusta efter bottennappet mot Malmö sist.

  • MatchVäxjö – Skellefteå
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Skellefteå 
  • Odds: 1,94 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 2/2, 19,00

Växjö har inte alls gått som många trodde innan säsongen. Laget ligger först på en sjätte plats med sextiotre poäng efter trettionio omgångar. Det är för lagets del fyra poäng upp till femman Färjestad och bara en pinne ner till sjuan och playin-placerade Djurgården.
Formen är skaplig, men inte mer än så. En seger på dom tre senaste omgångarna och totalt nio poäng av dom femton senast möjliga. Det gör Växjö till seriens åttonde formstarkaste lag.
Det blev seger över Rögle på bortaplan med klara 4-1 efter en perfekt genomförd bortamatch i den förra omgången.

Hemma i Vida Arena har Växjö gått oväntat tungt den här säsongen. Smålänningarna är blott seriens tionde bästa hemmalag efter nitton spelade hemmamatcher. Det efter att ha vunnit tio matcher och förlorat nio och totalt spelat ihop trettioen pinnar.
Formen på hemmaplan är inte den starkaste då det har blivit tre förluster på dom fem senaste hemmamatcherna och sist Växjö spelade en hemmamatch föll laget mot Frölunda med 1-3.

Växjö har skeppat iväg J. Crabb till Frölunda och istället plockat i S. Salminen. Han är däremot inte spelbar förrän tidigast i slutet av veckan.

vaxsjo_200 V.S skelleftea_200

Skellefteå fortsätter att blanda och ge den här säsongen och laget föll väldigt oväntat mot Malmö med 1-2 efter övertid på hemmaplan i den förra matchen. Trots förlusten tog Skellefteå poäng för den fjärde matchen på raken och har två segrar på dessa fyra omgångar.
I tabellen huserar Skellefteå på en andra plats i och med förlusten senast och står på åttiofyra inspelade poäng efter trettionio omgångar. Laget är förvisso bara ett poäng bakom serieledande Frölunda och ner till tabelltrean Linköping är det hela tretton poäng.

På bortaplan är västerbottningarna suveräna. Tretton vinster och sex förluster på nitton bortamatcher är ett starkt facit och laget har totalt spelat ihop trettioåtta poäng. Det gör Skellefteå till SHL’s allra bästa bortalag. Formen på bortais är också god med poäng i fyra av lagets fem senaste bortamatcher och i den förra bortamatchen vann laget komfortabelt mot HV71 med 5-2.

2-1 i inbördesmöten till Skellefteå.
Det efter att ha vunnit dom två senaste mötena. Först med 5-2 senast laget gästade i Vida Arena och i det förra mötet vann Skellefteå med 4-1 på hemmaplan.
Växjö’s seger kom i det första mötet mellan lagen för säsongen då man vann med 4-3 efter övertid uppe i Skellefteå Kraft Arena.

Kan Skellefteå ta tredje raka segern över Växjö?
Ja, det ska laget absolut klara av. Varför? Jo för att Skellefteå är ett ofantligt bra hockeylag och hela laget kan producera. Det är framförallt den största skillnaden mellan lagen då Växjö till största del enbart kan förlita sig på sin förstakedja medan Skellefteå har matchvinnare i samtliga kedjor.
Sen är Skellefteå ett riktigt bra bortalag. Man är smart spelande och har en tydlig struktur hur man ska genomföra matcherna och den senaste bortamatchen mot HV71 var exemplariskt genomförd till största del. Det till skillnad mot Växjö som inte alls får många matcher att stämma fullt ut. Ett försvarsspel som slarvar ordentligt bitvis och när laget inte levererar blir man snabbt straffade.
Det passar inte bra mot Skellefteå som garanterat fått en rejäl utskällning sen förlusten mot Malmö och lagets målsättning är att vinna serien. Därav är Växjö en perfekt match för chans till revansch. Kanske framförallt för att Skellefteå vill trycka ner dom regerande mästarna ännu längre ner i tabellen samtidigt och ta revansch från fjolårets finalförlust.
Seriens bästa bortalag möter ett Växjö vars hemmaspel inte är i fas samtidigt som Växjö’s spel inte alls imponerar.
Mitt spel blir en Skellefteåseger inklusive övertid och straffar till 1,94 hos Unibet.