Förra säsongens SM-finalister ställs emot varandra i Vida Arena. Senast Skellefteå gästade arenan var den dagen då Växjö avgjorde finalserien och bärgade SM-guldet. Nu kommer bortalaget till spel med sju raka segrar. Hemmalaget vill dock inte vara speciellt mycket sämre med poäng i elva raka matcher varav, seger i nio av dessa. Jämt, tight och intensivt?

  • MatchVäxjö – Skellefteå
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Växjö
  • Odds: 1,86 @ William Hill
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 19/11, 19:00

Hemmalaget Växjö har kommit igång på allvar efter den trevande säsongsinledningen för dom regerande mästarna. Efter en ojämn start har poängen och segrarna kommit igång på allvar och efter 3-2 segern över Linköping på hemmaplan senast är Växjö nu uppe i nio segrar på lagets elva senaste matcher, varav poäng i samtliga elva matcher.

Med tretton poäng av femton möjliga på dom fem senaste omgångarna är Växjö SHL’s näst formstarkaste lag och laget klättrar uppöver i tabellen. Laget är just nu uppe i trettiotre poäng efter arton omgångar och placerar sig på en femte plats i tabellen. Det är tio poäng upp till serieledande Frölunda och tre poäng ner till Örebro som befinner sig utanför direktplatsen till slutspelet.

Hemma i Vida Arena i Småland är formen stigande. Poäng i fem raka hemmamatcher och segrar i fyra av dessa fem. Nu sist besegrades Linköping med 3-2 och Växjö har spelat till sig sexton poäng på nio hemmamatcher- Det gör Växjö till seriens åttonde bästa hemmalag.

vaxsjo_200 V.S skelleftea_200

Skellefteå är även dom igång på allvar. Formen är strålande med sju raka segrar i SHL och poäng i tolv raka matcher. Räknar vi in Champions Hockey League spel är poängsviten uppe i femton raka matcher och totalt fjorton segrar av dessa matcher. Noterbart är att Skellefteå’s senaste förlust var mot just Växjö med 3-4 efter förlängning på hemmaplan. I den förra omgången besegrades Färjestad med stabila 5-1 på bortais.

Fjorton poäng av femton möjliga gör Skellefteå till SHL’s formstarkaste lag och Skellefteå går spikrakt uppåt i tabellen. För tillfället befinner sig laget sig på en andra plats med fyrtio poäng efter arton omgångar. Skellefteå är bara tre poäng bakom serieledande Frölunda och har fyra poäng ner till trean Brynäs.

Bortaspelet är i en väldig bra trend. Seger på bortaplan sist och den femte raka bortasegern i SHL. Totalt har Skellefteå spelat ihop sexton poäng på resande fot efter åtta bortamatcher. Det gör laget till seriens fjärde bästa bortalag.

 Säsongens andra möte.
Det första mötet mellan lagen vanns av Växjö med 4-3 på bortais. En match som Växjö tappade ledningen två gånger 1-0 och 2-1 men lyckades komma ikapp till 3-3 och därefter avgöra i förlängningen.

Sex bortasegrar på lagens sju senaste möten.
Det är inkluderat finalspelet förra säsongen där det blev fem av sex segrar på hemmaplan. Nu återuppstartar SHL efter fem dagars uppehåll.
Båda lagen är inne i kalasformer men jag har känslan på hemmaseger. Varför?
1. Växjö har trummat igång efter en svag inledning och klättrar uppåt i tabellen. Två raka segrar och poäng i elva raka matcher.
2. Växjö’s hemmaspel imponerar och inne i det orangesprängfyllda Vida Arena är publiken alltid på lagets sida. Fem raka hemmamatcher med poäng i och segrar i fyra av dessa fem matcher.
3. Det psykologiska övertag för Växjö’s del mot Skellefteå. Sist Skellefteå besökte Vida Arena var när hemmalaget bärgade guldet förra säsongen. Den enda hemmasegern i finalserien förra året. Säsongens första möte vanns av Växjö på bortaplan mot Skellefteå och Växjö kommer bli ännu bättre. Att Skellefteå har nio raka segrar inkluderat Champions Hockey League till kvällens match spelar mindre roll. Växjö har övertaget mot Skellefteå och vet hur laget besegras.
Ett hungrigt hemmalag som mer än gärna tvålar dit motståndarna för andra mötet den här säsongen och med hemmapubliken kommer bägaren rinna över åt hemmalagets fördel. Sen att Skellefteå saknar J. Pesonen, S. Aho, J. Ericsson och E. Forsell är tunga avbräck och klar fördel för formstarka R. Gynge o/c.
Mitt spel blir hemmaseger inkluderat övertid och straffar till 1,86 hos William Hill