Kvartsfinal nummer tre och 1-1 i matcher. Dom två tidigare mötena mellan Växjö och Örebro har resulterat i varsin bortaseger. För att vara noggrann har nu lagens tre senaste möten vunnits av bortalaget. Men tack vare segern senast för Växjö har laget fortfarande hemmaplansfördelen kvar. Kan laget vinna matchen och sätta press på Örebro?

  • Match: Växjö – Örebro
  • Liga: SHL
  • Speltips: Växjö 
  • Odds: 1,85 @ William Hill
  • Insats: 3,5/5 units
  • Spelstopp: 17/3, 18:30

vaxsjo_200V.S orebro_200

Match ett vanns av Örebro på ett mycket imponerande vis. Där ledde Växjö med 2-0 inför slutperioden och hade full koll på matchen. Men en något snabb reducering skulle se till att skapa dramatik. Kvitteringen kom även med drygt fyra minuter kvar och det såg ut att gå mot förlängning. Örebro ville däremot annat och satte avgörande 3-2 målet med endast fyrtionio sekunder kvar av matchen.

Men segern fick Örebro sota för när lagen vända till Närke och till Berhn Arena. Där var det Växjö för till stor del hela slanten och puckarna studsade verkligen bortalagets väg. 0-1 efter den första perioden och Växjö hade 4-0 12.41 in i mellanakten och matchen var någorlunda avgjord. Örebro reducerade två gånger om men var aldrig nära att komma ikapp och spiken i kistan kom när Växjö satte 5-2 i öppen kasse.

Summering av matchserien är att Växjö har varit det bättre laget och har helt klart varit värd båda matcherna egentligen. Örebro kommer behöva steppa upp flera steg om dom vill ha något mer att göra i slutspelet.

Under grundserien möttes lagen fem gånger.
Av dessa fem matcher vann Örebro fyra och Växjö en.

15.03.15SHLÖrebroVäxjö2 : 5
13.03.15SHLVäxjöÖrebro2 : 3
10.02.15SHLVäxjöÖrebro2 : 3
(2 : 2)
06.01.15SHLÖrebroVäxjö2 : 1
22.11.14SHLVäxjöÖrebro4 : 3
(3 : 3)
25.10.14SHLÖrebroVäxjö5 : 3
02.10.14SHLVäxjöÖrebro2 : 3

I Vida Arena har Örebro haft det förhållande vis lätt för sig. Laget har tagit tre segrar på lagens fem senaste möten där inne.

Kan SM-gulds kandidaterna visa vägen i match nummer tre?
I den förra matchen visade verkligen Växjö att laget är ett större och starkare lag än Örebro. Det går hålla med om att puckarna studsade verkligen Växjö’s väg med tanke på merparten av målen laget gjorde. Men tur är något man förtjänar och det har bevisligen Växjö gjort nu.
Växjö är ett starkt hemmalag och var SHL’s tredje bästa hemmalag under grundserien. Ska Växjö kunna gå långt i ett slutspel kommer hemmaspelet bli en avgörande faktor.
Örebro var sisådär på bortaplan och är mer känt för att vara starka i hemmaborgen. Det ska tunga Växjö kunna utnyttja och ska Örebro’s slås ut måste laget ta minst en hemmaseger.
Växjö är ett mer rutinerat lag i dessa sammanhang och laget vill ha revansch från förra säsongens uttåg mot Färjestad i semifinalserien och går för guld den här säsongen.
Örebro ska då bara besegras som är säsongens överraskning i SHL och är till stor del i slutspelet nu för att titta och lära.
Mitt spel blir en hemmaseger till 1,85 hos William Hill.