SHL’s grundserie fortlöper och vi går in i omgång tjugotvå i och med kvällens matcher. I en av dom fem matcherna möter Växjö pånyttfödda Modo. Två lag som kommer med bra formkurvor och jagar fler poäng. Kan trettonde placerade Modo knipa poäng i Vida Arena mot hemmastarka Växjö?

  • MatchVäxjö – Modo
  • Liga: SHL
  • Speltips: Modo över 1,5 mål
  • Odds: 1,60 @ Betsafe
  • Insats: 5/5 units 
  • Spelstopp: 26/11, 19:00

Växjö hämtade sig efter förlusten mot Skellefteå och har nu två raka segrar efter att ha besegrat Malmö med 7-2 på bortaplan och Örebro med 2-1 på hemmaplan senast.
Med sex friska pinnar har Växjö blandat sig in i toppstriden ordentligt och jagar serieledande Frölunda och tvåan Skellefteå. Vägen dit är dock lång, då laget är tolv pinnar bakom serieledarna. Men med trettionio poäng efter tjugoen omgångar räcker för en fjärde plats i tabellen.
Växjö har under säsongens gång stabiliserat upp försvarsspelet allt eftersom och har släppt in femtiotvå kassar. Det är tredje minst i av samtliga SHL-lag och ger ett målsnitt på 2,47 mål bakåt per match.

Hemma i Vida Arena har spelet inte varit lika effektivt som det varit föregående säsonger. Elva hemmatcher, sex segrar och totalt nitton poäng gör Växjö ”bara” till seriens sjunde bästa hemmalag. Med målskillnaden 32 – 29 snittas lagets hemmatcher på 5,54 mål.
Växjö besegrade som sagt Örebro i sin senaste hemmamatch och tog lagets femte seger på sina sju senaste hemmamatcher. Noterbart är att Växjö har släppt in minst två mål i åtta av sina elva hemmamatcher.

vaxsjo_200 V.S modo_200

Modo har blivit som ett nytt lag sen Luras försvann och klubben plockade istället in Andreas Johansson. Johansson har fått till spelet ordentligt i föreningen och Modo har tagit nio poäng i hans inledande sex matcher. Nästan lika många poäng som Luras tog på femton omgångar. I förra omgången besegrades Djurgården på hemmaplan med 4-2 och där flertalet nyckelspelare äntligen fick göra mål. Så som P-Å Skröder till exempel.
I och med tre friska poäng hakade Modo på Malmö om att klättra upp över kvalplatserna och laget har efter tjugoen omgångar nitton poäng och en trettonde plats i tabellen. Modo har tre poäng upp till säker mark.
Modo’s offensiv har varit god under säsongen, men försvarsspelet är det som har sett till att det inte har blivit många poäng. Målskillnaden 55-78 talar sitt tydliga språk och Modo snittar  2,61 mål framåt och hela 3,71 mål bakåt per match.

Modo på bortaplan har varit allt annat än lyckat. Två bortamatcher mot Färjestad har gett Modo sina ynka tre poäng på resande fot. Annars har laget blivit poänglösa i åtta av sina tio bortamatcher och med tre poäng på bortaplan är Modo av förklarliga skäl seriens sämsta bortalag. Även på bortaplan är det försvarsspelet som har satt käppar i hjulet för poängen och med den horribla målskillnaden 21-45 snittas bortamatcherna med 6,6 mål per match.
Modo föll mot HV71 med 3-1 i lagets senaste bortamatch och förlorade för nionde gången av tio på bortaplan. Noterbart är att Modo har gjort minst två mål i sex av sina tio bortamatcher.

1-0 till Växjö i inbördesmöten. 
Lagen möttes i oktober månad i Ö-vik. Då vann Växjö med 5-2 på bortais. Detta trots att Modo tog ledningen efter redan tjugosju sekunder gånget.
Sett över lagens åtta senaste möten har Växjö vunnit samtliga matcher. Noterbart är att Modo har gjort minst två mål mot Växjö i fem raka möten.

Kan Modo få igång offensiven även ikväll?
Fyra mål mot Djurgården och offensiven fungerade äntligen för laget. Ännu mer positivt var att powerplay-spelet klickade som planerat och Modo svarade för två mål i den spelformen. Den spelformen är något som måste komma igång för laget om man vill nå högre positioner i tabellen. Det passade bra att powerplay-spelet fungerade väl sist för Växjö’s boxplay-spel är inte alls särskilt bra. Växjö är blott seriens elfte bästa boxplay-lag.
Något mer som talar för att Modo ska göra minst två mål på Växjö, är att laget kan göra mål på Växjö. Matcherna brukar bli målrika och Modo har gjort minst två mål mot Växjö i fem raka matcher. Räknar vi in samtliga möten i Vida Arena sen Växjö tog steget upp och inkluderat övertid/straffar har Modo bara gjort mindre än två mål i en av elva matcher. 
Växjö har släppt in minst två mål i åtta av sina hemmamatcher och försvarsspelet sitter inte helt klockrent ännu. En faktor som Modo kan utnyttja med Johansson vid rodret och ska Modo bryta förlustraden med ÅTTA raka nederlag mot Växjö måste det göras minst två mål ikväll.
Mitt spel blir Modo över 1,5 mål till 1,60 hos Betsafe.