Lindlöven satt senast med ganska god marginal och vi har en ny spännannde omgång på onsdag med ett fåtal matcher. Innan det så drar Elitserien igång igen efter landslagsuppehållet och jag tycker mig ha hittat ett intressant spel, trots att jag brukar undvika att spela på just högsta ligan. Jag kommer på tisdagen lägga mina pengar på ett av lagen mellan Växjö och Modo.

  • Match: Växjö – Modo
  • Speltips: Växjö DNB (står som Moneyline på bet365)
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 13/11, 19.00

Växjö Lakers är inne i en positiv trend, eller de var det innan uppehållet och jag hoppas de fortsätter på samma bana. Senaste matchen för Växjö spelades den 3:e november hemma mot AIK och det var då man äntligen tog sin första seger på hemmaplan efter full tid. Det brukar vara så att när lag har varit inne i en dålig trend och sen bryter den så brukar självförtroendet höjas enormt och detta tillför också ett bättre spel i kommande matcher. Innan matchen mot AIK slog man också HV borta på straffar. Växjö spelar jämnt med de flesta och på hemmaplan brukar de föra spelet vilket gör att detta ska ha fin chans att sitta. Växjö kommer till spel med full trupp förutom två oviktiga som är utlånade till allsvenskan.

Fredrik Norrena i Växjökassen

Modo har sämst form i serien och innan uppehållet hade man faktiskt inte gjort ett enda mål på tre hela matcher, och det är efter Modos förutsättningar inför denna match som jag trycker hårt på. Modo öppnade ju säsongen relativt dåligt, men sedan när frälsaren Alexander Steen kom in i truppen så hände nåt med laget. Just Steen har varit lagets klart bästa spelare och det är genom honom som man byggt det offensiva spelet runt. Han har dock inte varit sig själv sista omgångarna och nu är han dessutom skadad, vilket gör att han inte kommer delta i matchen. Det är ett blytungt avbräck för bortalaget. Modo saknar även Oscar Alsenfelt, Jens Westin och Samuel Påhlsson. De har fem raka förluster och jag tror att de får en sjätte raka nere i Växjö.

Växjö är på väg uppåt, medan Modos form sviktar och samtidigt saknar man lagets viktigaste spelare. Detta bäddar för mitt spel på Växjö, men väljer den lite säkra sidan och tar ”draw no bet” på hemmasgern. Lägg återigen märke till att hos Bet365 så står spelet under moneyline-oddset, alltså pengarna tillbaka vid oavgjort. Kör en medelinsats med 5 units!

Följ mig på twitter @HedenskogH och oss @spelaspelse

Lycka till!

/Heden