Hockeylördag och fullomgång i SHL. Kring direktplatserna för slutspel är det otroligt jämt. Det skiljer bara fyra poäng från trean Växjö ner till åttan Djurgården. Nu gästar Linköping just Växjö och båda lagen ligger kring streckdramat. Vilket lag kan ta ett steg närmare mot topp fyra?

  • MatchVäxjö – Linköping
  • Liga: SHL
  • Speltips: Växjö
  • Odds: 1,90 @ Nordicbet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 9/1, 16:00

Växjö har kommit igång igen efter en stunds längre tid. Laget körde över HV71 med 5-3 på bortaplan i Smålandsderbyt. Växjö var det bättre laget matchen igenom och vann bland annat skotten med 41-25. 
Ett stekhet Växjö med tretton mål framåt på sina två senaste matcher har hjälpt laget att återta tredje platsen i tabellen. Laget har femtiofem poäng efter trettioen omgångar och är ett poäng före fyran Luleå.

Hemmaspelet i Vida Arena är oftast Växjö’s styrka. Laget har nu efter femton hemmamatcher tagit nio trepoängare och har totalt spelat ihop till tjugonio poäng. Det gör smålänningarna till seriens sjunde bästa hemmalag.
I lagets senaste hemmamatch kördes jumbon Karlskrona över med hela 8-1 och Växjö tog därmed poäng för den femte hemmamatchen på raken. Noterbart är att Växjö har vunnit fyra av dessa fem matcher.

vaxsjo_200 V.S linkoping_200

Linköping bröt sin två matchers segersvit efter mötet mot Luleå på bortaplan. Där ett bättre hemmalag spelade matchen kontrollerat och gav sina motståndare ingenting gratis. Matchen slutade till slut 3-1.
Förlusten var Linköpings andra på dom fem senaste matcherna och förlusten skickade ner laget ett par placeringar i tabellen. Nu finner vi Linköping först på en sjätte plats med femtiotvå poäng efter trettioen omgångar. Laget har förvisso bara ett poäng upp till femman Färjestad och tre pinnar upp till trean Växjö. Men det är dessutom bara målskillnad ner till plats sju och en pinne till åttonde plats.

Då bådar det inte gott med bortaspel trots att det spelet har varit lyckat tidigare under säsongen för östgötarna. Förlusten borta mot Luleå var lagets tredje raka nederlag på bortais. Däremot har Linköping tagit tjugotvå poäng på sexton bortamatchen och är därmed SHL’s sjätte bästa hemmalag.

Möte tre av fyra.
Match ett vanns av Växjö i en målsnål drabbning i SAAB Arena som bortalaget vann med 1-0.
Match nummer två vanns också av Växjö. Fast denna gång på hemmaplan och i en något mer målrik tillställning. Där skrevs slutresultatet 3-2.
Lagens fem senaste möten har slutat med fyra segrar för Växjö och en för Linköping.
Samma statistik har dom fem senaste mötena i Vida Arena också. Fyra segrar för hemmalaget och en för bortalaget.

Kan Linköping’s svaga borta form hota hemmastarka Växjö?
Jag skulle inte tro det. Det på grund av.
1. Växjö är ett riktigt starkt hemmalag. I den orangefyllda hallen med massa på hejande supportrar är det inte lätt att åka ifrån med poäng. Hemmaformen är dessutom ruggigt stark med poäng i fem raka hemmamatcher, varav fyra är segrar,
2. Växjö kan spelet mot Linköping. Fyra segrar på dom fem senaste mötena och tittar vi ännu djupare har Växjö till och med sex segrar på lagens sju senaste möten. Speciellt på bortaplan har Linköping problem mot Växjö och har endast en seger på dom sex senaste besöken.
3. Växjö’s målform och offensiv. Den har verkligen vaknat till liv och mot HV71 var spelet strålande. Där går det tillägga att Växjö hade bara en seger på sju försök i Kinnarps Arena. Lagets första kedja levererade som dom brukar och Växjö har nu gjort tretton mål på sina två senaste matcher. Det bådar inte gott för ett Linköping vars defensiv är lite si och så ibland.
Mitt spel blir en hemmaseger till 1,90 hos Nordicbet.