Matchboll nummer två för Växjö att nå sin första SM-final någonsin. Laget får en ypperlig chans då dom två tidigare hemmamatcherna har slutat med hemmaseger för Växjö. Kommer Frölunda lyckas att ta det till en sjunde och direkt avgörande match och vända på matchserien som laget gjorde mot Luleå i semifinalen eller avgör Växjö ikväll?

  • MatchVäxjö – Frölunda
  • Liga: SHL
  • Speltips: Växjö
  • Odds: 2,10 @ William Hill
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 8/4, 18:30

vaxsjo_200V.S frolunda_200

 

06.04.15SHLFrölundaVäxjö1 : 0
04.04.15SHLVäxjöFrölunda4 : 0
02.04.15SHLFrölundaVäxjö2 : 4
31.03.15SHLVäxjöFrölunda2 : 1
(1 : 1)
29.03.15SHLFrölundaVäxjö4 : 1

Frölunda lyckades tvinga fram en sjätte match genom att vinna den senaste matchen med 1-0 på hemmaplan. En match som Växjö var det bättre laget i dom två första perioderna och det var först under tredje perioden som Frölunda såg bättre ut.
Hemmalaget såg under långa stunder slitet ut och det var Växjö som tryckte på. Även fast Noah Welch drabbades av ett förbannat hårt dömt matchstraff efter halva matchen lyckades inte Frölunda vaska fram några farligheter.
Men med något flyt kom till slut målet 16:02 in i den tredje perioden och efter det fick aldrig Växjö någon möjlighet att kvittera utan Frölunda vann med matchens enda mål.

Summerat från matchserien är att Växjö har varit det betydligt bättre laget sett över alla matcher. Frölunda har agerat slitet och inte alls haft  samma fart och fläkt som under grundserien. Medan Växjö har trampat på och har gjort det riktigt bra och det lyser revanschlust från förra säsongens uttåg ur semifinalen mot Färjestad.
Det är inte alls orättvist att Växjö har 3-2 i matcher och goda möjligheter att nå finalen mot Skellefteå.

Fem matcher hittills och fyra av dessa har vunnits av hemmalaget.
Undantaget kom i match tre när Växjö vann med 4-2 på bortais och tog över kommandot i matchserien.
Under säsongen har lagen nu mötts tio gånger. Det har slutat med fem segrar vardera.
I Vida Arena har lagen mötts fem gånger. Växjö föll dom två första matcherna men efter det har laget nu tagit tre raka hemmasegrar mot Frölunda.

Orkar Frölunda tvinga fram en sjunde och direkt avgörande match?
Nej, jag tror inte det. Först och främst anländer laget till ett orange fyllt Vida Arena med en extatisk hemmapublik som kommer skrika fram sitt hemmalag. En arena som Frölunda nu har tre raka förluster i och i semifinalserien har hemmalaget vunnit fyra av fem matcher.
Växjö har varit det bättre laget i samtliga matcher och Frölunda lyckades få till en ny match genom en hel del flyt och ett ineffektivt Växjö.
Nu är Växjö taggade för att avgöra serien på hemmaplan och det vill laget verkligen göra. Att Frölunda ska lyckas vända två raka matchserier från ett 1-3 underläge ska inte vara möjligt mot det så skickliga Växjö.
Växjö kommer vara oerhört laddade och spela för sin avstängde N. Welch (felaktigt enligt mig) och laget kommer vilja avgöra på hemmaplan. Medan Frölunda ser tröttkört ut och fortsätter sakna viktiga spelare. Saknas gör, M. Görtz, R. Lasch, M. Kahnberg och sist av E. Fält petad.
Nej Växjö vill och kommer avgöra ikväll och spela SM-final.
Därav blir mitt spel en hemmaseger till 2,10 hos William Hill.